InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Edukační dílny (Jan Žižka na jihu Čech 600 let) - Iluminace

    Čtvrtek 30.5 15:00 - Jihočeské muzeum v Českých Budějovicích

  • Kultura Na Kanále

    Čtvrtek 30.5 17:00 - Vodácké centrum České Vrbné

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Trenér staršího dorostu Milevska Martin Petr: Předvedená hra byla lepší než výsledky

MILEVSKO – Starší dorostenci FC ZVVZ Milevsko zakončili letošní sezonu krajského přeboru na osmém místě tabulky se ziskem 33 bodů. Kouč Martin Petr ale viděl potenciál letošního manšaftu přece jen o něco výš. „Myslím, že jsme zbytečně přišli o hodně bodů a klidně jsme mohli uhrát nějakou pátou příčku,“ litoval trenér starších dorostenců s tím, že předvedená hra byla o poznání lepší, než ukazují výsledky. U týmu zůstává i pro příští sezonu a věří, že se složí další kvalitní manšaft. V přípravě dostane šanci i Pavel Kaleja, který hrál ještě letos za starší žáky, ale díky svým výkonům přeskočí mladší dorost rovnou do nejstarší mládežnické kategorie.

Osmé místo je pro vás zklamáním?
Abych se přiznal, tak s bodovým ziskem a umístěním úplně spokojený nejsem. Myslím, že jsme zbytečně přišli o hodně bodů a klidně jsme mohli uhrát nějakou pátou příčku. Když si vybavím některé zápasy s týmy kolem nás, tak jsme je často přehrávali a výsledky z toho nebyly. Hra určitě nebyla špatná, byla lepší než výsledky. Ty tomu úplně neodpovídají.

Čemu to přisuzujete?
Připravili jsme se o body neschopností v koncovce. Hráčský materiál měl zkrátka na víc, myslím, že se letos sešel dobrý tým. Celou sezonu jsem klukům říkal, že minimálně do té pětky bychom se měli dostat, bohužel nás ta koncovka fakt trápila.

Chyběl vám vyloženě střelec?
Je pravda, že to hodně táhl Šimon Král, který dal nějakých 19 gólů ze střední zálohy, což je vynikající počin. Na jaře nám v útoku obrovsky pomohl Jarda Suchan, to byla kapitola sama o sobě. Hanit nemůžu ani ostatní kluky z útoku, Víťa Martínek a Ondra Peták góly také dávali. Větší příspěvek čekám možná od Vojty Baštýře, protože má velký potenciál, ale tolik gólů letos nedal. Často jsme měli zápasy dobře rozehrané, ale nezlomili jsme je na svou stranu, a když jsme sami inkasovali, tak nás to položilo.

Na jaké kluky jste se tedy mohl v sezoně spolehnout? Byl právě zmíněný Šimon Král nejtalentovanějším fotbalistou v ročníku?
Určitě, měli jsme výbornou osu týmu. Vojta Masáček v bráně, před ním v obraně Tomáš Pich, což je dneska pro mě stabilní hráč áčka, pak v záloze Šimon Král, David Imbr a ve druhé polovině jara ten Jarda Suchan. U něj je škoda, že pořád preferuje hokej, takže asi nastoupí zase až na jaře.

V dorosteneckém věku přichází puberta, fotbal je často až na posledním místě. Jak jste to zvládali?
Musím říct, že s tímto jsem absolutně spokojený, až nad očekávání. Až na jeden exces na podzim na Slavii České Budějovice – ten kluk bude vědět, o kom mluvím, protože...

Celý rozhovor přineseme ve středečních Milevských novinách. Martin Petr prozradí, u jakého hráče jej mrzí, že odchází, jak bude vypadat tým pro příští sezonu, nebo proč se rozhodl skončit v Milevsku jako hráč A týmu. Čtěte středeční tisk!

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace