e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Na zámku dnes začínají Klášterecké hudební prameny

publikováno: 4.7.2022, kategorie: Hudba, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Začátek prázdnin v Klášterci nad Ohří patří už od roku 2004 hudbě. Pod vedením houslisty Jaroslava Svěceného se tu setkává klasická hudba s popem, jazzem či swingem a dalšími žánry. Po celý týden od 4. do 10. července můžete každý večer navštívit na zámeckém nádvoří zajímavý koncert.

První večer zahájí osobně Jaroslav Svěcený a společně s klavíristkou Lucií Tóthovou přivítá na pódiu vzácného hosta - barytonistu Filipa Bandžaka, který je nositelem nejvyššího ocenění Evropské unie umění v oblasti operního zpěvu – Zlatá Europea. Na programu zahajovacího koncertu bude Mozart, Verdi, Schubert, Bellini, Massenet, Mahler. 

Druhý večer v úterý 5. července se představí královna českých muzikálových jevišť Monika Absolonová za doprovodu skvělého pianisty Ondřeje Hájka.

Třetí festivalový večer, ve středu 6. 7., se nádvořím zámku v Klášterci nad Ohří rozezní hudba Antonia Vivaldiho. NA VIVALDIHO! je unikátní koncertní a divadelní pořad, ve kterém se hudebníci stávají herci a herečka hudebníkem. Autorský projekt houslisty Jaroslava Svěceného a herečky Zdeňky Žádníkové Volencové přináší zážitek plný nádherných skladeb, humoru a netušených příběhů.

Čtvrtek 7. července je v programu vyhrazen dvěma velikánům vážné hudby - Mozartovi a Haydnovi. Jejich díla představí posluchačům Jaroslav Svěcený a Karel Untermüller za doprovodu Karlovarského symfonického orchestru.

Páteční večer bude patřit jazzu a swingu, konkrétně Big Bandu Václava Kozla jejich hostu, zpěvákovi Filipu Gondolánovi. V sobotu 9. 7. se na pódiu na nádvoří zámku představí vedle Jaroslava Svěceného kytarista a skladatel Lukáš Sommer v programu Carnegie Hall na zámku.

V sobotu se konají hned dva koncerty - od 14,00 hodin se představí posluchačům účastníci houslových kurzů, které probíhají současně s festivalovým programem. A večer už bude patřit tradičním hostům Kláštereckých hudebních pramenů - Jaroslavu Svěcenému a Cigánskim diablům. Čeká vás uragán emotivní hudby spojený se křtem nového alba.

Všechny večerní koncerty začínají v 19,00 hodin na nádvoří zámku. Vstupenky jsou nyní v prodeji v pokladně zámku.