Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Plzeňská knihovna bude mít první bibliobox! Kde bude umístěn?

07.07.2022 13:19

Knihovna města Plzně bude mít první výdejní bibliobox. Co tato novinka Plzeňanům přinese? Kde bude umístěn? V článku také najdete tip na soutěž pro mladé čtenáře.

knihovna města Plzně_ilustračka_KMP.jpg

Radní města Plzně schválili pořízení výdejního biblioboxu v Plzni. „Výdejní bibliobox funguje stejně jako výdejní boxy různých e-shopů, na které jsou už lidé zvyklí. Výhodou biblioboxu je, že si čtenáři objednané knihy mohou vyzvednout kdykoli bez ohledu na otevírací dobu knihovny. Žádné podobné zařízení v Plzni zatím není,“ uvedla náměstkyně primátora města Plzně Eliška Bartáková.

Projekt Knihovny města Plzně byl zařazen do rozpisu fondu investic příspěvkových organizací zřizovaných městem Plzní pro rok 2022. Náklady jsou za cca 530 tisíc korun. „Čtenáři si prostřednictvím svého konta on-line objednají knihy, informace o připravené objednávce společně s kódem pro vyzvednutí pak dostanou prostřednictvím e-mailu nebo SMS zprávy,“ vysvětlila Eliška Bartáková.

Bibliobox bude umístěn u Obvodní knihovny Lochotín. „Výdejní bibliobox však bude fungovat pro všechny čtenáře Knihovny města Plzně, nejen pro ty, kteří jsou registrováni v Obvodní knihovně Lochotín,“ zdůraznila Eliška Bartáková.

Knihovna města Plzně zároveň letos připravuje realizaci projektu na zřízení boxu, do kterého se budou moci knihy naopak vracet. Měl by být též na Lochotíně. „Tento projekt byl již do rozpočtu města Plzně zařazen. Od Ministerstva kultury České republiky jsme na pořízení obou boxů – výdejního a na vracení knih – získali dotaci ve výši 308 tisíc korun,“ řekla Helena Šlesingerová, ředitelka knihovny.

Tip pro mladé čtenáře! Knihovna města Plzně si připravila pro děti zajímavou soutěž. „Spolu se ZOO Plzeň vyhlašujeme další ročník soutěže pro děti do 15 let. Půjčte a přečtěte si aspoň 12 knížek o přírodě a vyhrajte zdarma vstupenku do ZOO Plzeň. Všichni soutěžící, kteří splní podmínky soutěže a odevzdají v knihovně řádně vyplněnou a potvrzenou soutěžní průkazku, dostanou zdarma volnou vstupenku do ZOO Plzeň. Soutěžní průkazky jsou k dispozici v našich knihovnách. Soutěž trvá do 31. prosince 2022,“ uvedla na svém webu Knihovna města Plzně.

 

foto ilustrační Knihovna města Plzně

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT