Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. července 2022 20:03
Čas čtení 0:51
Adéla Ježková

Žena v autoškole absolvovala 150 zkoušek za jiné řidiče. Půjde do vězení

Žena v autoškole absolvovala 150 zkoušek za jiné řidiče. Půjde do vězení
Zdroj: Unsplash/Jan Baborák/volně k užití
NEWS ŘÍZENÍ VELKÁ BRITÁNIE ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Žena z města Llanelli v hrabství Carmarthenshire, která absolvovala asi 150 teoretických a praktických zkoušek, byla uvězněna na osm měsíců.

Žena z města Llanelli v hrabství Carmarthenshire absolvovala asi 150 teoretických a praktických zkoušek za ostatní zájemce o řidičský průkaz. Devětadvacetiletá Inderjeet Kaur se podle serveru BBC přiznala, že testy dělala v letech 2018 až 2020. Jejími klienty byli podle místních policistů lidé, kteří měli potíže s angličtinou. Na její ilegální činnost dostali anonymní tip.

Kaur skládala testy ve městech Swansea, Carmarthen, Birmingham a Londýn. Detektiv Steven Maloney uvedl, že její čin byl motivován chamtivostí. „Podobné podvody představují pro širokou veřejnost značné riziko,“ řekl. Podle The Sun si podvodnými praktikami mohla přijít až na 120 tisíc liber, tedy v přepočtu téměř 3,5 milionu Kč.

Doporučeno
Mám řidičák, ale bojím se řídit. Jak překonat strach? (Rozhovor) Mám řidičák, ale bojím se řídit. Jak překonat strach? (Rozhovor) 25. dubna 2022 7:00

Caroline Hicks z Agentury pro standardy řidičů a vozidel (DVSA), která ve Velké Británii organizuje vše kolem řidičských oprávnění, uvedla, že podvodně získané průkazy mohou být zrušeny. „Řidičské a teoretické testy existují proto, aby pomohly zajistit, že lidé mají správné znalosti, dovednosti a přístup k řízení na našich silnicích. Obcházení testů ohrožuje životy,“ dodala. 

Podle DVSA je jedním z ukazatelů podvodu tohoto druhu, když kandidát požádá o vykonání zkoušky stovky kilometrů od domova. Zkoušející byli také podezřívaví kvůli tomu, že vzhled Kaur mnohdy neodpovídal fotografii na průkazu totožnosti. Při jiné příležitosti pojal komisař podezření, když se Kaur dostavila v 9:15 hodin bez stresu na zkoušku v 9:19 hodin a opět ji pohodlně složila.

Domů
Sdílet
Diskuse