InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Folk koncert kapel Spolektiv a Jistem

    sobota 11.5 19:00 - Na Ostrově, ul. Na Dubovci, Strakonice

  • Koncert kapely Parkán

    sobota 11.5 20:00 - Podskalí – Hospůdka Ostrov, Strakonice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Plovárna v Týně je uzavřená. Blesková povodeň poničila technologie v bazénu

Dravá voda vytrhala na náměstí v Týně dlažební kostky. Dnes už je průjezdné.  , Autor: Martin Petřík

Dravá voda vytrhala na náměstí v Týně dlažební kostky. Dnes už je průjezdné.     Autor: Martin Petřík

TÝN NAD VLTAVOU - Od bleskové povodně, při níž se voda valila ulicemi Týna nad Vltavou, uplynulo jedenáct dní. Město už její následky z velké části odklidilo. Na radovánky na místní plovárně si ale budou muset lidé počkat o něco déle. Při bouřce se totiž dostala voda i do technologií bazénu, které poškodila. Oprava potrvá ještě zhruba dva týdny.

Městská plovárna v Týně nad Vltavou je v letních měsících oblíbeným cílem nejen místních, ale i lidí z širokého okolí. Na koupaliště, které město zrekonstruovalo před sedmi lety, láká milovníky vodních radovánek možnost užít si nejen plavání v bazénu, ale například i vodní prostor pro relaxaci s perličkovými lavicemi a masážními tryskami, houpací bazén, chrliče, nebo část s tobogánem a skluzavkami. Jenže teď si budou návštěvníci na jeho otevření ještě počkat.

Voda při bleskových povodních 30. června totiž neušetřila ani plovárnu. „Natekla do bazénu jako takového, což by nebyl takový problém, vypustí se, vyčistí. Horší je, že se dostala i do technologií, čističek, tam je největší škoda. Jen na technologiích bude zhruba dva miliony korun," říká starosta Týna nad Vltavou Ivo Machálek, který je nakonec kvůli této situaci rád, že v minulých dnech nebylo moc hezké počasí. „Tím, že teď nesvítilo slunce a nebylo ani moc teplo se snad děti nebudou tolik zlobit, že je plovárna o prázdninách mimo provoz. Do 14 dní by měla být opravená," dodává starosta.

Z ostatních ulic už následky bleskové povodně, při které voda vytrhávala i dlažební kostky, mizí. Práce ještě pokračují hlavně v Tyršově ulici, která patřila k nejvíce zasaženým. „Náměstí už máme průjezdné. Opravy v Tyršově ulici zaberou více času, budeme tam pracovat ještě tak týden, deset dní," odhaduje Ivo Machálek.

 Přesnou výši škod ještě město spočítanou nemá, už teď je ale jasné, že se bude pohybovat kolem deseti až 12 milionů korun. Pomoc nabídlo Týnu město Hluboká nad Vltavou, starosta Tomáš Jirsa předal starostovi Týna finanční dar v hodnotě 20 tisíc korun. Město za tyto peníze pořídí kalová čerpadla a odvlhčovače. Obyvatelé, jejichž domy zasáhly záplavy, si je budou moci vypůjčit na pracovišti krizového řízení.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace