Jablonec nad Nisou: Město přijímá žádosti na obnovu historických objektů

12.07.2022 14:52 | Tisková zpráva

V pondělí 11. července začne oddělení dotací jabloneckého magistrátu přijímat žádosti o dotace do státního Programu regenerace Městských památkový rezervací (MPR) a Městských památkových zón.

Jablonec nad Nisou: Město přijímá žádosti na obnovu historických objektů
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

Žádosti je možné podávat do konce září. Žádosti do městského Programu obnovy MPZ Jablonec nad Nisou určené na opravy objektů, které nejsou kulturní památkou, mohou zájemci odevzdávat na oddělení dotací do konce října. 

Anketa

Jsou ceny elektřiny v ČR spravedlivé, s ohledem na mezinárodní situaci?

1%
98%
hlasovalo: 30980 lidí

Program regenerace MPR a MPZ je určený na opravy kulturních památek, výše státní a městské dotace u podpořených projektů se bude odvíjet od přidělené finanční kvóty z Ministerstva kultury. „Jedná se o práce, které se budou realizovat až v roce 2023. Žádosti do programu Ministerstva kultury přijímá oddělení dotací od 11. července až do konce září,“ říká Iveta Habadová, vedoucí oddělení dotací jabloneckého magistrátu.

Také samotné statutární město Jablonec nad Nisou dlouhodobě finančně podporuje obnovu objektů v městské památkové zóně (MPZ). Proto existuje v městském rozpočtu Program obnovy MPZ Jablonec nad Nisou s alokací ve výši 1,5 mil. Kč. „Do městského programu obnovy lze předkládat žádosti o dotace pouze na ty objekty, které nejsou kulturní památkou, a to až do konce října 2022, respektive do doby, než se nevyčerpá určená alokace. Neinvestiční dotace jsou určené na zachování a obnovu autentických prvků a konstrukcí. Jedná se o opravu střech, výměnu oken, vstupních dveří, obnovu fasády apod.,“ vysvětluje možnosti užití dotačních příspěvků z městského programu Habadová s tím, že žadatel může získat až 150 tis. Kč, práce je však třeba zrealizovat do října roku 2023.

Program regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

Korespondenční volba

Jak se bude prosím kontrolovat platnost dokladů (OP, pas a pod.) při korespondenční volbě ? Děkuji za info. Tůmová

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Koupaliště začalo s čištěním a napouštěním bazénů

7:17 Turnov: Koupaliště začalo s čištěním a napouštěním bazénů

Koupaliště v areálu Maškovy zahrady se začalo chystat na devátou sezónu. Pokud půjde vše podle plánu…