Hlavní obsah

Nejlepšími aerolinkami letošního roku jsou Qatar Airways

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Katarský národní dopravce Qatar Airways je pro letošek tím nejlepším na světě. Prvenství získal od portálu Airline Ratings, jenž se zabývá zejména hodnocením aerolinií z hlediska bezpečnosti, služeb a podobně. Na seznamu dále figurují Air New Zealand, Etihad, Emirates, Finnair či British Airways.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Aby se společnost dostala do top dvacítky, musí získat nejvyšší možné hodnocení bezpečnosti, ale také projevit snahu o inovování cestovatelského zážitku. Qatar Airways získaly prvenství mimo jiné i pro svůj závazek pokračovat v létání i během pandemie covidu-19, uvádí server Airline Ratings na svých stránkách.

Šéf portálu Geoffrey Thomas vyzdvihl snahu ředitele Qatar Airways Akbara al-Bakera se neustále zlepšovat. „Jeho touha po dokonalosti vedla k mnoha vylepšením v letadlech. Jde také o první společnost, která prošla bezpečnostním auditem Mezinárodní asociace leteckých dopravců (IATA) a z hlediska covidových opatření vyhověla nám v Airline Ratings i Skytraxu,“ zmínil Thomas konkurenční portál, jenž se rovněž zabývá hodnocením aerolinek a letišť.

Aerolinky do letadel umístí palandy. Pro cestující z economy

Cestování

Na pozicích po Qatar Airways následují Air New Zealand, Etihad, Korean Air, Singapore Airlines a Qantas. Z evropských aerolinií se do top dvacítky dostaly Virgin Atlantic, Finnair, Air France/KLM či British Airways.

Hodnotila se míra nehod

Server vyhlásil také deset nejlepších nízkonákladových aerolinek, které nemají konkrétní pozice, ale jsou jmenovány abecedně. Figurují mezi nimi mimo jiné i Ryanair a easyJet, dále také AirAsia, Fly Dubai či Southwest. „Každá z těchto aerolinek má dobré bezpečnostní záznamy,“ zkonstatoval Thomas a doplnil, že všechny z vyjmenovaných společností značně přispěly svým dílem na trh cenově dostupného létání.

Nejlepší letiště světa mají v Kataru

Cestování

Vybraní dopravci mají nízkou míru nehod nebo prošli zmiňovaným bezpečnostním auditem Mezinárodní asociace leteckých dopravců IATA. „Výsledky vyzdvihují velmi vysoký standard a nabídku pro cestující,“ dodal Thomas.

10 nejlepších aerolinek pro rok 2022
1. Qatar Airways
2. Air New Zealand
3. Etihad
4. Korean Air
5. Singapore Airlines
6. Qantas
7. Virgin Australia
8. EVA Air
9. Turkish Airlines
10. All Nippon Airways
Zdroj: AirlineRatings.com

Reklama

Výběr článků

Načítám