Cílevědomá černovláska, vzpomíná na školní léta Trumpové její spolužačka

foto Ivana Trumpová a Donald Trump v roce 1988.

Zlín - Jako na cílevědomou černovlásku a sportovkyni vzpomíná na Ivanu Trumpovou, rozenou Zelníčkovou, její spolužačka ze základní školy Jarmila Trávníčková. Stejnou třídu v tehdejším Gottwaldově navštěvovaly po celou dobu povinné školní docházky. \"Záviděli jsme jí tatínka, který byl obrovský sportovec a všude s námi chodil na výlety,“ řekla dnes ČTK Trávníčková. Bývalá manželka amerického exprezidenta Donalda Trumpa ve čtvrtek zemřela v New Yorku, bylo jí 73 let.

Fotogalerie

"My jsme spolu chodily od první do deváté třídy na základku na Bartošově čtvrti. Tam jsme prožívaly dětství a mládí. Ze začátku se nijak extra netvářila na učení, ale zřejmě jí tatínek domluvil. Pamatuju se, že v deváté třídě většinou stála a i na záchod šla se zacpanýma ušima a učila se, učila, protože věděla, že bez vzdělání to nepůjde," řekla Trávníčková.

Později slavná spolužačka podle ní v dětství bydlela s rodiči v bytě na Obecinách a byla velice cílevědomá. "Bylo vidět, že ta holka věděla, co chce. Tatínek ji v tom podporoval. Navíc byla krásná, akorát nikdo neví, že byla černovlasá. Takže fotky, co mám ze školy, jsou ještě s černovlasou Ivanou s ofinou. Potom, když šla do Prahy, se odbarvila," vzpomíná Trávníčková.

Po ukončení základní školy se cesty obou spolužaček rozešly. Zatímco Trávníčková studovala stavební průmyslovku, Trumpová gymnázium. "Díky tatínkovi Ivana hodně lyžovala, byla i v reprezentaci. Potom odešla do Prahy, já jsem zůstala tady. Sem tam jsme se ale potkaly. Pamatuji si, že jsem Ivanu potkala v době, kdy jsem už pracovala. Ona jela na pincku (motocykl Jawa 50) a došel jí benzin. Tak si ode mě půjčila prachy. Doteď je nemám a mám z toho legraci, že mi Ivana dlužila peníze," řekla s úsměvem Trávníčková.

Po svém odchodu do zahraničí se Trumpová do Česka vracela, spíše než do Zlína však podle Trávníčkové mířila do Prahy. "Viděla jsem ji pak akorát jednou u Velkého kina, to byla s rodiči. Bylo to zrovna v době, kdy se měla za Donalda vdávat," řekla Trávníčková. Za Trumpa se Zelníčková provdala v roce 1977. V roce 1990, v době, kdy se rozváděli, přijeli oba do Zlína na pohřeb Ivanina otce Miloše Zelníčka.

Její matka Marie stále žije, Trávníčková se s ní i díky své někdejší práci v médiích dobře zná. "Je mi paní Zelníčkové strašně líto, protože žádný člověk by se neměl dívat na úmrtí dítěte, dítěti do hrobu," povzdychla si Trávníčková.

V mládí Trumpová závodně lyžovala, byla modelkou, poté emigrovala na Západ a dobře se provdala. Díky sňatku s druhým manželem Donaldem Trumpem se vyšvihla mezi smetánku, po rozvodu se ale sama stala úspěšnou podnikatelkou. Čtyřikrát rozvedená žena měla tři děti, všechny s Trumpem, a byla i desetinásobnou babičkou.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 28.04.2024 ČTK

Reklama

23°C

Dnes je neděle 28. dubna 2024

Očekáváme v 03:00 7°C

Celá předpověď