Na trase Hradec – Karviná se obchodovalo. Do Karviné odchází Soukeník, k Votrokům naopak míří Smrž

Na trase Hradec – Karviná se obchodovalo. Do Karviné odchází Soukeník, k Votrokům naopak míří Smrž

K zajímavé rošádě došlo na trase Hradec Králové – Karviná. Do kádru, který v loňské sezóně sestoupil do druhé ligy, jde z Hradce Králové Dominik Soukeník, mezi svěřence trenéra Miroslava Koubka Vojtěch Smrž.

„Dominik Soukeník odchází do Karviné, k nám do Hradce přichází Vojtěch Smrž, který byl v loňském roce na hostování v Mladé Boleslavi. Soukyho herní vytížení nebylo takové, jaké bychom si všichni, včetně jeho samého, představovali. Karviná o něj měla velký zájem,“ okomentoval obchod na stránkách klubu sportovní ředitel Východočechů Jiří Sabou.

Toho rovněž potěšilo, jak se Hradec se Slezany rychle dohodl. „Celá tahle blesková akce měla poměrně rychlý vývoj a my se nakonec rozhodli umožnit Dominikovi, aby hrál v Karviné. Věřím, že změna prostředí mu může pomoct v jeho další kariéře. Děkujeme mu za odvedené služby a přejeme do nového působiště hodně štěstí,“ vzkázal Soukeníkovi čelní představitel hradeckého klubu.

 „Co se týče Vojty Smrže, mohu konstatovat, že je to kvalitní hráč do středu pole, kterého jsme dlouhodobě sledovali. Je to vítězný typ, který cítí fotbal. Dokáže se dostat do zakončení a lze ho využít na více postech, což je jeho další plus,“ má radost Sabou z čerstvé posily Východočechů, která v minulé sezóně působila v na hostování v Mladé Boleslavi. Protože budou „Votroci“ i v následující se sezóně působit v azylu právě ve městě aut, Smrž se tak vrátí do známého prostředí.

Zdroj: fchk.cz

Ukrajinský Šachtar odehraje domácí zápasy Ligy mistrů v Polsku. Soud také potvrdil zákaz účasti ruských klubů v pohárech