‚Trochu jsem hazardoval se zdravím.‘ Svoboda na mistrovství světa nepostoupil z rozběhu, trápí ho sval

Petr Svoboda na mistrovství světa nepostoupil z rozběhu na 110 metrů překážek, do kterého nastupoval se svalovým zraněním. Bolavý zadní stehenní sval jeho výkon výrazně poznamenal. prvním během proklopýtal na sedmé příčce a z dráhy odkulhal za pomoci Brita Andrewa Pozziho.

Eugene (USA) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Svoboda na šampionátu v Bělehradě.

Petr Svoboda (archivní foto) | Foto: Aleksandra Szmigiel | Zdroj: Reuters

Svoboda po skvělém výkonu na republikovém šampionátu v Hodoníně, kde s nepovoleným větrem v zádech běžel rychleji než při svém českém rekordu, pomýšlel na světové finále. Nakonec na start málem nenastoupil.

„Trochu jsem hazardoval se zdravím, protože ta cesta sem a to všechno okolo mi vzalo tolik času, že smířit se s tím, že nenastoupím je prostě strašný. Nejsem rád, protože mám za čtyři týdny mistrovství Evropy a bůhví jak to dopadne,“ řekl zklamaný sedmatřicetiletý sprinter pro Radiožurnál.

Sobotní čas 13,65 sekundy byl jeho nejhorší v letošní venkovní sezoně. Navíc může být ohrožena i jeho účast na druhém vrcholu této letní atletické sezony.

V sobotním dopoledním programu v Eugene se z českých atletů představí ještě Vít Müller, kterého čeká rozběh na 400 metrů překážek.

jam, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme