Šumperk.info

zataženo zataženo, 11°C

Dnes je pátek 17.5 a svátek má Aneta

Aktuality:


Kanoistky TJ Šumperk sbíraly medaile na olympiádě

18. 7. 2022 v 09:55 - Jedenáct zlatých, čtyři stříbrné a jedna bronzová – celkem 16 medailí získaly na Olympiádě dětí a mládeže v Olomouci dvě kanoistky z TJ Šumperk Markéta Štěpánková a Barbora Ondráčková. V dresu Olomouckého kraje absolvovaly shodně 8 disciplín a z každé si odvezly medaili.
FOTO: sumperk.cz
FOTO: sumperk.cz

Kanoistky Markéta Štěpánková (vpravo) a Barbora Ondráčková s maminkami a vedením městaNa bitvy pod pěti kruhy obě stále vzpomínají. „Byla tam skvělá atmosféra. Všechno probíhalo přesně jako na klasické olympiádě. Proběhl slavnostní nástup jednotlivých krajů, nechyběl olympijský oheň a byla vztyčena vlajka,“ popisuje sportovní událost čtrnáctiletá Markéta Štěpánková, která závodila v kategorii starších žaček.

Její kolegyně z týmu, dvanáctiletá mladší žákyně Barbora Ondráčková, si pochvalovala organizaci dekorování vítězů. „Dekorovalo se na dvakrát, hned po závodě jsme dostaly plyšáky a pak ještě následovaly stupně vítězů a předávání medailí,“ popisovala Barbora, která přiznala, že závody i atmosféru kolem nich hodně prožívala.

Díky nim byl olympijský tým Olomouckého kraje nejúspěšnější ve vodáckém sportu. Společně s nimi se o to zasloužila ještě olomoucká závodnice Valentýna Kočířová, která všech svých osm startů proměnila ve zlato.

Obě kanoistky soutěží za oddíl TJ Šumperk, jejich trenérem je Samuel Rouča. Olympijské medaile nebyly prvními, které se jim podařilo získat. Ve své sbírce mají trofeje z mistrovství republiky, z českého i evropského poháru. Markéta už také sbírá zkušenosti mezi dospělými. V budoucnu by rády reprezentovaly Česko na skutečné olympiádě, Markéta by se chtěla věnovat trenérství.

Za reprezentaci Šumperka oběma úspěšným sportovkyním podělovalo vedení města, starosta Tomáš Spurný a místostarostka Marta Novotná.

Barbora Ondráčková v akciMarkéta Štěpánková na kajaku


Autor: MÚ Šumperk Zdroj: https://www.sumperk.cz/cs/zivo...piade.html

Reklama


Reklama

Komerční sdělení

Šumperk.info na Facebooku

Přidejte se k nám na facebooku.

Reklama

Reklama