Představitelé Jirkova a polské Kobylnice slavnostně podepsali dohodu o partnerské spolupráci měst
Starosta Kobylnice Leszek Kuliński a starostka Darina Kováčová. Foto zdroj: město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Dohodu o partnerské spolupráci měst v pátek 15. července na Červeném Hrádku podepsali představitelé Jirkova a polské Kobylnice.

Díky této dohodě lze společně žádat o malé granty z Visegrádského fondu. Jde o podporované projekty kulturní a sportovní spolupráce, vzdělávání, výměnných pobytů dětí a mládeže, přeshraniční spolupráce, podpory cestovního ruchu a podobně.

Vzájemné vztahy se začaly formovat už dříve – nejprve na poli sportovním, kdy se v Kobylnici utkaly fotbalové týmy obou měst. V roce 2019 zástupci Jirkova na pozvání znovu navštívili Kobylnici a tam se předběžně dohodli na podpisu Listiny o přátelství a spolupráci. Pak ale vše na dva roky zastavil covid.

„Den slavnostního podpisu partnerské spolupráce nastal až dnes. Jsme za to moc rádi, v řadě oblastí se tak nyní můžeme vzájemně inspirovat,“ zdůraznila v dnešním úvodním proslovu starostka Darina Kováčová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru