Sokolov: Se Senior Expresem nejvíce za zdravotní péčí

18.07.2022 13:57 | Tisková zpráva

Služba Senior Expres je v Sokolově k dispozici už sedmý rok a za tu dobu si získala velkou oblibu. K dispozici je pro seniory starší 70 let a také pro trvale zdravotně postižené občany města.

Sokolov: Se Senior Expresem nejvíce za zdravotní péčí
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Počet klientů, kteří Senior Expres vloni využili, už přesáhl 4 000 a má vzestupnou tendenci. Jejich nejčastějším cílem byla poliklinika nebo nemocnice.

Projekt Senior Expres si takříkajíc vzala pod svá křídla od jeho vzniku Městská policie Sokolov. Služba vznikla s cílem oslovit seniory, kteří potřebují odvézt například za lékařem, na nákup, za rodinou nebo za službami na území města Sokolov. A to za předem stanovených podmínek. Provoz Senior Expresu mají na starost dvě pracovnice MP Sokolov a využívají automobil Citroën Berlingo, který je vhodný i pro vozíčkáře.

Anketa

Líbí se vám výstava zničené techniky Ozbrojených sil Ruské federace na pražské Letné?

4%
96%
hlasovalo: 25317 lidí

Senior Expres lze využít ve všední dny od 7 do 15 hodin za symbolických 15 korun na jednu jízdu. Tato cena se nezměnila ani v letošním roce. Kdo chce tuto službu využívat, dostane na odboru sociálních věcí průkazku pro Senior Expres. Jízdu lze objednat nejpozději dva a nejdříve 21 dní předem. Roční náklady na provoz Senior Expresu se pohybují kolem jednoho milionu korun a jsou hrazeny z rozpočtu města.

V roce 2021 využilo Senior Expres 4056 osob. Nejvíce jízd se uskutečnilo v září (419), nejvíce exponovaným dnem v týdnu byla středa (905). Mnohem více než „na nákupy“ je služba využívána hlavně k přepravě do zdravotních zařízení. Na polikliniku se nechalo odvézt 483 lidí, do nemocnice cestovalo 393 osob a do střediska Ohře 229 pasažérů. Do Tesca jelo 179 klientů a do Kauflandu zamířilo 101 cestujících.

Senior Expresvloni ujel celkem 13 940 kilometrů. Od začátku letošního roku přepravily pracovnice Senior Expresu k 13. červenci 2509 seniorů. Denně tak v průměru cestovalo 18 lidí, kteří jeli nejčastěji do polikliniky (v 269 případech) a do nemocnice v Sokolově (v 243 případech).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…