Známé tváře pražských divadelních scén se představí ve Vsetíně

regiony

Zkurvení havlisti a Pravý Západ, dvě komedie s přesahem si užijí diváci Divadla v Lidovém domě (DvLd) ve Vsetíně letos v říjnu a listopadu

Známé tváře pražských divadelních scén se představí  ve Vsetíně
Z komedie Zkurvení havlisti
19. července 2022 - 07:30

„Na podzim se těmito hostujícími inscenacemi vymaňujeme ze žánru čisté komedie. Témata, kterými se zabývají, mají Vsetíňané rádi. Těšíme se, že si ani tentokrát nenechají ujít příležitost dobře se pobavit,“ vysvětluje ředitel DvLd Pavel Rejman.

A co diváky v DvLd na podzim čeká? Ve středu 12. října od 19.00 hodin se potěší hrou Pravý Západ pražského Divadla Verze, ve kterém se představí Igor Chmela, Jan Zadražil, Jan Potměšil a Vlasta Peterková. Inscenace Sama Sheparda v překladu Jitky Sloupové se režijně ujal David Prachař. Je to příběh dvou bratrů protichůdných životních názorů, kteří se po pěti letech setkávají v domě své matky. Jejich vyříkávání jde až na dřeň. Vždyť proti sobě stojí tulák a zlodějíček a úspěšný scénárista populárních seriálů.



Zkurvení havlisti, komedie, kterou produkce DvLd záměrně naplánovala na čtvrtek 17. listopadu od 19.00 hodin, zavede diváka do pánské sauny. Tři kamarádi se v tomto zařízení pravidelně scházejí vyplavovat toxiny a utužit zdraví. A taky si popovídat. Probrat současnou společnost. Politiku. Zdravotnictví. Ekonomiku. Fotbal. Autobazary. Evropskou unii. Raketové motory. Chemické procesy v listech rostlin. Kulturu a vatu. Zdrbnou všechno a všechny, přesně tak, jak se to v sauně nebo v české hospodě dělá. Zkurvení havlisti je zkrátka kouzelná komedie o třech mužích, kteří rozumí všemu.

„Téma i datum uvedení se nám zdá velmi příhodné. Během osmdesáti minut se nám dostane shrnutí všeho, čím jsme si v posledních třiceti letech prošli, co nás štve a jak s tím vším neumíme nic udělat,“ přibližuje Pavel Rejman. Saunovou konverzační komedii autora Luboše Baláka přiveze do Vsetína Divadlo Komediograf, které se vsetínskému publiku představilo už inscenacemi Jak se Husákovi zdálo, že je Věra Čáslavská a Program na záchranu mužů. Tentokrát diváci uvidí herce Miroslava Hanuše a Tomáše Měcháčka. Třetího do party hraje Karel Zima, kterého alternují Michal Bumbálek nebo Dalibor Gondík.

Zahájení předprodeje na obě představení je 1. srpna 2022 na webových stránkách www.dvld.cz nebo na pokladně kina Vatra. Více informací na stránkách divadla. Vstupné od 300 Kč.

Zlínskénovinky.cz informoval Miroslav Urubek, P.R. DvLd Vsetín.

(rp,zlinskenovinky.cz,foto:DvLd Vsetín)


Anketa

Souhlasíte s tím, že na světovém šampionátu v hokeji letos nestartují Rusové?

Ano 14%
transparent.gif transparent.gif
Ne 72%
transparent.gif transparent.gif
Je mi to jedno 14%
transparent.gif transparent.gif