Další turnaj ATP v Itálii. V říjnu se bude konat halová akce ve Florencii

19. 7. 2022, 09:42
Aktuality 39
Italští tenisoví fanoušci mají další důvod k oslavám. V kalendáři ATP totiž přibyde už pátý turnaj v jejich zemi. Týden před Neapolí, která kvůli invazi Ruska na Ukrajinu nahradila Moskvu, se uskuteční halový podnik ve Florencii.

Turnaj bude kategorie ATP 250 a odehraje se na tvrdém povrchu v hale. A to od 10. do 16. října, tedy týden před Neapolí (venkovní betony), která kvůli vojenské invazi Ruska na Ukrajinu nahradila Moskvu.

V tomto roce má tak Itálie v kalendáři nejvyššího okruhu pětinásobné zastoupení. Kromě již skončeného Masters v Římě a zmíněných Neapoli a Florencii hostí také Turnaj mistrů do 21 let v Miláně a Turnaj mistrů v Turíně. Více akcí na této úrovni pořádají už jen Spojené státy (11) a Francie s Austrálií (6).

Do Florencie se podnik takové prestiže vrátí po 28 letech. V metropoli Toskánska se konal turnaj ATP v letech 1973 až 1994 a mezi jeho šampiony patří například Paolo Bertolucci, Adriano Panatta či Thomas Muster.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

39
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Ja bych navrhoval novy sport, tenis na trave...:)

Masters na trave je o nicem. Kde? Zadne misto se na to nehodi... krom toho je trava moc zivy povrch, uz v tom Wimblu ty problemy jsou... Halle ma jeden centr, pak ty kurty okolo tam jsou otres, no nevim. Queens ma pekny areal, ale tam to delat nebudou...Londyn ma uz GS. Ale taky by byl problem se vsemi zapasy... Sttutgart maly...take... Holandsko taky... V Australii maji prostoru hafo, ale nesedi to v kalendari, to same USA, ale tak obecne, kdo ten Master bude chtit... rika se Halle, ale vzdyt ti maji furt nejake ekonomicke problemy... a museli by to jeste rozsirovat... jedine, ze by to zacaloval na Mallorce Nadal, a stvoril se nejaky vetsi areal, nebo nekde Fedex:)

Asi nej. problem je ale s kalendarem... FRA svuj termin nepusti...po RG je hodne malo prostoru... krom toho jak by fakt ten Masters udelali, tak to zlikviduje vsechny ty turnaje, ktere jsou ted usazene...

Za mne o nicem, pokud by neprodlouzili o 2-3 tydny sezonu na trave...
Reagovat
Fandina
:))) jj tenis na trávě ... zabodovals, pobavils smile smilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
:)
Reagovat
soloo
A Masters v Rime je o čem? smile zrusit Rim a Pariz zacne o dva tydne driv tym padem tam bude prostor na masters pred Wimbledone alebo po
Reagovat
Vlk-v-trave
Masters v Rime je o nicem, ale jeste vic o nicem je Monte Carlo, Pariz v hale, Sanghaj, tyhle bych klidne zrusil:) nebo z toho udelal nejake turnaje kat. 500... Dokonce bych i Cinci dal na 500...

Zahajil bych travarskou sezonu hned po AO:) Turnajema na trave v Australii... tam by hraci/cky byli az do jara, do RG, ti kteri by chteli na hard, mohou do USA, ti kteri by chteli na antuku vali do J.A. na Golden Swing.

Ja bych klidne ustanovil pouze 4 zasadni Masters...a fakt poradny... Na trave po RG Nemecko v Evrope, Hardovy v Kanade leto, Antukovy v Jizni Americe zima, tam je leto, Koberec v Hale Evropa - Ceska Republika, Praha...na konci sezony...pred TM...:)

Masters v zemich, kde neni GS. Tedy 4 GS, 4 BigMasters na kazdym povrchu. potom ty byvale masters mohou byt 500, nebo 700...:)
Reagovat
paddy
Všechny GS mimo trávu jsou o ničem smile
Reagovat
Rafaeoli25
Nevím proč se má rušit Masters s obrovskou tradicí v krásném Římě a ponechávat Šanghaj. Proč?
Reagovat
Rafaeoli25
Skvělý, Itálie se svými skvosty by si co nejvíc turnajů zasloužila.
Reagovat
Tennisfan77
Přidal bych hlavně Masters na trávě, je trestuhodné, že nejstarší tenisový povrch má jeden velký turnaj.

Halle by to sneslo, mají tam dva kurty a tréninkový areál, přidávat 250tky je k ničemu.

Zrušit by se dala Šanghaj, stejně je to strašně daleko a zbytečná cesta když se tam nic jiného už nehraje.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já měl hlavně na mysli to, že spousta italských měst je tak krásná, že by tam mohlo přibýt třeba i dalších deset turnajů, klidně na různých površích, nejsem proti.
Reagovat
soloo
Masters na trave v Rime smile Masters na antuke v Rime smile
Reagovat
Rafaeoli25
A proč ubírat antuku a ne hard?
Reagovat
soloo
protože hard > antuka
Reagovat
soloo
antuka je pre vracačov bez talentu hard je o skills to ti povi kazdy trener tenisu
Reagovat
Rafaeoli25
To je tvůj pohled, je to tradiční povrch spolu s trávou, ne hard, kterého je tolik, že darmo mluvit. Kdyby tam nebyl Nadal takovým dominantem, tak by ti antuka nijak nevadila, o tom to je. Trapný. A kdyby na ní vládnul Nole, tak tu budeš psát oslavě ódy o jeho superkomplexnosti. Že tě ústa nebolí..
Reagovat
Tennisfan77
Nebýt na antuce Nadal, potažmo obecně BIG3, je to nejnudnější tenisový povrch ever, kde by tituly vyhrával pokaždé někdo jiný, jelikož na antuce může hráče TOP20 (bez B3) porazit prakticky kdokoliv.
Reagovat
soloo
jo presne , a dodam ked uz antuka tak ta madridska ostatne zrušit se neda kukat na te spomalene filmy kde nedás winner! viva hard viva trava
Reagovat
Rafaeoli25
Zopakuji, kdyby neexistoval Nadal a tím pádem by tím dominantem obdobných rozměrů byl Djoker, budeš mluvit úplně jinak a žádné výzvy ke škrtání antuky by neexistovaly. Prostě nesnášíš Nadala a tak bys ho maximálně znevýhodnil, ok, beru na vědomí.
Reagovat
soloo
si na omyle, ja mam rad rychle povrchy a ci Nadal alebo NeNadal nema na to zadny vľiv . Milujem Cincinaty je turnaj ktory milujem nejvic i pres 4 GS turnaje pretoze tie povrchy su pomale
Reagovat
Rafaeoli25
Proč ale sakra chceš brát jiným fanouškům jejich oblíbené turnaje a povrch? Ber to tak, že každý má rád něco jiného a tak to má být.
Reagovat
Rafaeoli25
Ferrera, dalšího Ferrera, Kuertena a další a další porazil na antuce kdokoli? Jinak antuka je součástí tenisu také, na ní musí hráči projevit zase další porci tenisových schopností. Nelze říct tak to ne, tohle škrtneme. Je to jako s atletikou, pro někoho je zajímavý sprint, pro jiné vytrvalostní tratě, všechny disciplíny mají ale stejné právo a váhu zastupovat onen sport.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Antuka v Římě byla je a bude tragická. Hrozná kvalita, každý rok několik zranění... Mickey Mouse turnaj v pěkném prostředí.
Reagovat
Rafaeoli25
Zranění přináší všechny povrchy. Spíš se zamysleme na negativní dopad hry na hardu na těla tenistů.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To sice ano, ale já narážel na kvalitu a ta je v Římě odstrašující a nejen těmi oranicemi, ale i organizací.
Reagovat
soloo
Madrid smile Rim smile
Reagovat
Rafaeoli25
Já bych navrhoval vzít Masters třeba Šanghaji a dát ho na trávu, třeba z toho Newportu udělat tisícovku, proč ne.
Reagovat
EllNino
Kam bys chtěl v Newportu narvat tolik zápasů?
Reagovat
Rafaeoli25
Tak to byl jen návrh, dá se mluvit i o Halle, Quennsu nebo o vybudování zbrusu nového komplexu někde jinde. Ale tradice je lepší než dělat něco úplně nového.
Reagovat
EllNino
myslím, že na masters by bylo vhodně jedině Queens nebo Halle ...Newport je moc maličký
Reagovat
Rafaeoli25
Říkám, možností je víc a já jsem určitě pro, tráva by měla mít krom GS nejlépe rovnou dvě Masters. Bylo by fajn všechny povrchy co nejvíc bodově zrovnoprávnit.
Reagovat
EllNino
To je utopie bohužel, v dnešní době
Reagovat
Rafaeoli25
Škoda no, já s tím říkám nemám problém, hardu je moc a měl by trávě dost výrazně ustoupit. A vzít turnaje Číně a Arabům se dost nabízí vzhledem k jejich nicotným hráčským zakládnám. Pořádají turnaje výhradně jen proto, že money a to je za mě málo.
Reagovat
EllNino
No, ale proč si myslíš, že tam ty turnaje jsou ... právě kvůli penězům :)
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ony ty peníze vygenerují v Anglii nebo Německu stejně tak, tam je ale navíc hluboká tradice.
Reagovat
soloo
hardu neni dost, antuky je dost
Reagovat
Rafaeoli25
Z tvého pohledu, každý ho má holt jiný. Mě zase nebaví tolik hard a nebavil by mě, i kdyby na něm měl Nadal o 5-6 GS navíc.
Reagovat
soloo
Antuka ma prostoru vic jak si zasluži to je fakt pretože po hardu a trave je to tritotridny povrch
Reagovat
Rafaeoli25
Tvůj pohled.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Hertogenbosch Husqvarna Masterssmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist