🔸 TOP 5 letních parfémů

Vybrala jsem pro vás pět nejlepších vůní na léto, které je stejně horké, jako to letošní.

Recenze Aqua Allegoria Nerolia Vetiver / Guerlain (2022)

Novinka od Guerlain v řadě Alegorií přinesla nejen neobvyklou svěžest pro tuto značku, ale také ohleduplnost k přírodě. Flakon je šroubovací a po spotřebovaní vůně ho naplníte z refillu. Drtivá většina složek pochází z udržitelného hospodářství. Chvályhodné!

Jak voní  Aqua Allegoria Nerolia Vetiver / Guerlain

Neroli je zelená tvář citrusů, jako když smícháte rozmačkaný lístek citroníku s trávou. V této vůni nastupuje ve vyladěné formě, prvních pět minut je až pichlavých, pak krásné ustoupí fíkovému listu. Mléčné tóny fíků, ostře zelené neroli a dvojku doplní vetiver ve formě čerstvě posekané trávy, která právě začala schnou na slunci. 

Krásným tónem na pozadí je mýdlo, které vám dopřeje pocit, že jste se právě osprchovali a v bílé košili se posadili do zahrady. Krása!

Hlavní složky:

  • neroli
  • vetiver
  • fíkový list
  • zahradní bylinky
  • mýdlový tón

Za skvělou cenu nabízí Notino ZDE

 

Recenze Aqua di Gioia / Giorgio Armani (2010) 

Gioia znamená radost a Aqua di Gioia je největší klasika – ale v posledních edicích obohacená o dřevité tóny a tím získala moderní nádech.

Jak voní Aqua di Gioa? 

Milujete-li mojito, je tohle parfém pro vás: na začátku je hlt ledového nápoje plného kousků citronů a manadarinek, včetně jejich kůry v baru na pláži. Extrémně osvěžující!

Po pár minutách se rozpustí cukr naspodu a vy vedle sladkosti cukru ucítíte také šťavnaté květiny z vázy na baru: pivoňky a jasmín. Ale ne moc, ne dusivě, jen tak malinko, aby vůně nebyla nudná a prázdná. 

Jakmile vyprchá ta ostrost cistrusů a pivoněk, objeví se uklidňující tóny dřeva, suchého cedru, jako závan z lesíčku u pláže. 

Takové mojito se zapíchnutou pivoňkou u italského Jadranu, tahle Aqua di Gioia, to je opravdu radost ze života! Bonusem je překrásný flakon. 

Hlavní složky:

  • citron
  • máta 
  • letní květiny, jasmín a pivoňka
  • hnědý cukr
  • cedr

 

Právě ve slevě v Douglasu CZ

 

Recenze Lemon Island / Atelier Cologne (2020)

Ne každý nosí rád v létě vůně typu „5 minut citronová limonáda a je to fuč!“. Kombinace slaného citronu a důkladného vanilkového jasmínu v této vůni zaručí, že budete vonět dlouho a důrazně.

Jak voní Lemon Island? 

Značka Atelier Cologne se proslavila svojí typickou vanilkou, která nevoní gurmánsky, ale hodně přírodně, jako pravý rozlámaný vanilkový lusk. Na tom je postavená tato vůně. K tomu parfumér přidal slaný vzduch, který vane všude na ostrově a čerstvou citronovou kůru. 

Začátek je sice ještě citronový, pak ale nastane přechod k jasmínu, parfém ztěžkne a  vy dostanete večer v citronovém háji na Capri. S touhle vůní můžete směle i na večerní společenský program, není to žádný slaboch!

Hlavní složky:

  • citronová kůra
  • slaný ostrovní vzduch
  • vanilkový jasmín

Na Notino můžete koupit i malou kabelkovou verzi parfému se slevou – ZDE. Slevový kód NOTINO červenec 2022: SUMMER. 

 

Recenze Chance Eau Fraiche / CHANEL (2007)

Další klasika, kterou jste ještě možná nezkusili, ale už je načase: vyměňte svoje levné letničky za noblesní a velmi elegantní vůni, která je svěží a navíc vydrží na pokožce až 10 hodin! 

Jak voní Chanel Chance Eau Fraiche? 

Dominantním tónem Eau Fraiche je citronové dřevo a elegantní, chanelovský kosatec. O tom píšu níž. Zatím nám ve vůni nastala po úvodních citrusových tónech fáze vodního hyacintu: velmi vzdušná, možná lehce okurková, nasládlá vůně vodní květiny i s celou hladinou rybníka. 

K tomu se přidá i velmi kosmetický tón: pudrový kosatec a křišťálové pižmo. Díky tomu získá Chanel Eau Fraiche luxusní esprit drahého pařížského salonu, pokoje mladé dívky z milionářské rodiny. 

Všimli jste si, že všechny Chanely obsahují jeden tón, který jiné vůně nemají – mýdlový, trošku kožený a vonící po vařené mrkvi? Je to pravý kosatec, ORRIS, který Chanel používá do všech vůní. Složka je velmi drahá, nenahraditelná syntetikou, takže ji v levnějších vůních nenajdete. Což omlouvá cenu Chance a vám zaručuje, že opravdu budete vonět jedinečně, luxusně a draze, protože Chanci každý mít nebude. Užijte si to na plné irisy!

Hlavní složky: 

  • cedr
  • vodní hyacint
  • kosatec
  • růžový pepř
  • čisté pižmo

Skvělá cena se slevou na Chanel Chance Eau Fresh je ZDE na Parfémy.cz

 

Recenze Light Blue Forever / Dolce & Gabbana (2021)

Poslední verze Light Blue vznikla se záměrem prodloužit její životnost a zmodernizovat oblíbený hit. No, mistr úniku to sice není, ale nějakého extra výkonu se také nedočkáme.

Jak voní Light Blue Forever? 

Zato modernizace se povedla: z původní vůně zůstal výrazný cedrový základ, čisté pižmo a počáteční citrusy. Tolik milované zelené jablko je ale dost potlačené čistým jasmínem a čerstvě vymačkaným sladkým pomerančovým freshem. Což je velmi osvěžující a přitažlivé. 

Je to Light Blue, není to Light Blue?  Ale ano, je to ona, má stejnou DNA. Jen se převlékla do sladšího kabátku, je míň důrazná a víc líbezná. Dospělejší. Pokud máte rádi LB, tuhle si klidně kupte na slepo: můžete ji s původní verzí i vrstvit, vyzkoušeno! Dohromady vytvoří zajímavý, veselý mix, jablko s pomerančem prostě ladí a nos to ocení. 

Výbornou cenu najdete zde na Notino úžasná dárková kazeta se 100 ml parfému Light Blue Forever, kabelkovým balením vůně a tělovým mlékem v luxusní dárkové krabici. 


Hledáte další výhodné ceny parfémů, slevové kódy, tipy na skvělé nákupy? Zkuste zde:

Užijte si den s vaším milovaným parfémem!

Marie Romana #recenze_parfemu

Některé linky jsou affiliate. Uvedené ceny a akce platí pro den zveřejnění článku.

 

Nebuďte sprostí, lidi.

Tento web používá Akismet na redukci spamu. Zjistěte více o tom, jak jsou data z komentářů zpracovávána.

Vytvořte si web nebo blog na WordPress.com

Nahoru ↑