InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vlastivědný výlet do Vitic

    sobota 27.4 8:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně – sraz před starou radnicí

  • Mladfest – hudební festival s výstava ZUŠ, promítáním filmů a trhy

    sobota 27.4 9:00 - Mladějovice, tvrz

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zloději ukradli ve Višňové hlavu figuríny policistky. Starosta je pronásledoval až na Vysočinu

Starosta ubránil před zloději hlavu figuríny policistky.  , Autor: PČR

Starosta ubránil před zloději hlavu figuríny policistky.     Autor: PČR

VIŠŇOVÁ - Honičku jak z akčního filmu prožil dnes krátce po poledni starosta Višňové na Jindřichohradecku Pavel Štefan. Když náhodou projížděl obcí, uviděl partičku chlapců, kteří ukradli hlavu z figuríny policistky u silnice a odjížděli s ní autem pryč. Starosta nelenil a začal "lovce hlav" pronásledovat. Nahnal je do rukou hlídky policistů z Kamenice nad Lipou, kteří vůz zastavili v Bohdalíně na Vysočině.

„Máme v obci figurínu policistky, která nám pomáhá snižovat rychlost. Dnes kolem půl jedné jsem jel náhodou kolem ní ve chvíli, kdy jí zrovna hoši sundali hlavu, skočili s ní do auta a ujížděli," popsal situaci starosta Višňové Pavel Štefan.

Starosta tak neváhal a pustil se do jejich pronásledování. „Pronásledoval jsem je hodně dlouho, ale nereagovali na troubení, blikání a tak jsem požádal o součinnost policii, která mi pomohla a zadržela je v Bohdalíně. Byli to mladí kluci, hodně toho pak litovali," řekl Pavel Štefan a dodal, že něco podobného se v obci nestalo poprvé. „Před dvěma lety nám figurínu ukradli celou, loni také, to jsem zloděje pronásledoval v noci a vyházeli po mě maketu z okénka. Ani tehdy chlapec neunikl trestu, šel před přestupkovou komisi," zavzpomínal starosta.

Figurína policistky stojí u silnice ve Višňové od loňska.  „Stála necelé dva tisíce korun, myslím, že při letošním nárůstu cen by byla dražší. Každopádně hlavní přínos je v efektu, který má na řidiče. Na domácí už nefunguje, vědí o ní, ale když ji vidí cizí řidiči, hned brzdí. A vzhledem k tomu, že přes naši obec projede za rok 105 tisíc aut, je přínos velký. Hlídá nám ji tam fotopast, ale dnes byla souhra náhod, že jsem se tam nachomýtl zrovna i já," dodal Pavel Štefan.

Případ zveřejnila na Twitteru jihočeská policie, která se jím bude také dále zabývat. „Škoda by neměla přesáhnout trestní hranici a tak pravděpodobně věc zůstane v přestupkovém řízení," popsala mluvčí policie Martina Joklová, která současně připomněla, že případ ukradené makety policisty od silnice řešili i milevští policisté v roce 2018.

Diskuse k článku - 5 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Nechapu 

    Reagovat

     

    K cemu je nekomu jenom hlava policistky?

    Vloženo 25.7.2022 22:08:12

  • Tomáš Nosík 

    Reagovat

     

    Domácí a starosta skvělá spolupráce. Takhle by to mělo vypadat.

    Vloženo 23.7.2022 11:30:23

  • Jen 

    Reagovat

     

    Jestli on ji starosta nema na něco jiného. Snižovat rychlost by pomohlo pravidelné měření a nenavratné sebrání řidičáků hříšníkům. Figurínu budeš respektovat jen poprvé, pak už z ní strach nejde.

    Vloženo 23.7.2022 10:08:04

  • KK 

    Reagovat

     

    Jel jsem dnes kolem cca ve 12:30, byla tam.

    Vloženo 22.7.2022 18:31:31

  • Václav 

    Reagovat

     

    Byl jsem tam z kraje týdne nakládat v Dírné obilí s kamionem a byla tam holka jedna :-). No silnice jinak katastrofa.

    Vloženo 22.7.2022 17:38:19

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace