Doba čtení:1 m, 8 s
Důl byl uzavřen v březnu 2020 a od té doby je jeho znovuotevření otázkou. Ilustrační foto: pixabay.com

Majitel jediného kanadského hlubinného uhelného dolu v Donkinu ve státě New York údajně plánuje obnovit provoz po jeho uzavření před dvěma lety. Představitelé společnosti Kameron Coal uvedli, že společnost podniká kroky k obnovení provozu dolu.

Nechci říci, že důl definitivně znovu otevřou, protože je k tomu zapotřebí několik povolení, ale oznámili, že chtějí důl znovu otevřít,“ řekl regionální radní Cape Breton James Edwards. „V tuto chvíli jim ještě nebyl udělen souhlas se znovuotevřením. Jen se na tuto možnost připravují.“

Cena uhlí, která obecně kopíruje světové ceny ropy, letos dramaticky vzrostla, což pravděpodobně učinilo obnovení provozu dolu ekonomicky výhodným, uvedl Edwards.

BHP chce udržet důl Mount Arthur do roku 2030

Důl byl uzavřen v březnu 2020 a od té doby je jeho znovuotevření otázkou. Zakladatel společnosti Kameron Coal Chris Cline zemřel rok předtím při nehodě a navíc právě začínala pandemie COVID-19. Cena uhlí klesla pod 50 dolarů za tunu a důl trápila nestabilní geologie, napsal server msn.com.

Vláda Nového Skotska uvedla, že před opětovným otevřením dolu musí ministerstvo práce, dovedností a přistěhovalectví přezkoumat provozní plány společnosti Kameron Coal, aby se ujistilo, že jsou v souladu se zákony o bezpečnosti a ochraně zdraví při práci.

Close

Generic selectors
Pouze přesná schoda
Hledat v titulcích
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
Hledat pouze v kategorii
Energetická bezpečnost
Komentáře
Rozhovor
Videa
Z domova
Zajímavosti
Ze světa