TOPlist

Netflix: vybíráme nejlepší seriálové a filmové premiéry (27. 7. 2022)

Netflix, zdroj obrázku: Unsplash.com

Opuštěný (Uncoupled)

  • Datum premiéry 1. řady: 29. 7. 2022
  • Hrají: Neil Patrick Harris, Marcia Gay Harden, Emerson Brooks, Tisha Campbell-Martin, Tuc Watkins

Dlouhé roky byli spolu, ale pak se jeho přítel znenadání odstěhoval. A tak musí newyorský realitní makléř po čtyřicítce začít od nuly a znovu se vrátit k randění. Známý herec Neil Patrick Harris se vrací do role svůdníka, kterou si více než dostatečně natrénoval v seriálu Jak jsem poznal vaši matku. Bude Opuštěný dalším hitem tohoto sympaťáka?

Seriál se rozkládá na ploše 8 dílů o délce přibližně 30 minut, což je na komediální žánr ideální stopáž. Zvládlo duo Darren Star a Jeffrey Richman, což jsou držitelé ceny Emmy, stvořit scénář, který si získá srdce diváků a vyslouží si další řadu? O tom se budete muset přesvědčit na vlastní oči.

Domov jako ze sna (Dream Home Makeover)

  • Datum premiéry 3. řady: 27. 7. 2022
  • Střih: Phillip Lefesi

Svým jedinečným stylem plní Shea a Syd z ateliéru Studio McGee různým rodinám sny o dokonalém bydlení podle jejich představ. Odpočiňte si u 3. řady reality show Domov jako ze sna a načerpejte inspiraci pro své vlastní bydlení, ať už je to v bytě, nebo ve vlastním domě. A pokud se zrovna nechystáte renovovat, stěhovat se či stavět, alespoň se můžete seznámit s nejnovějšími trendy.

Hodnocení tohoto pořadu (ČSFD: 62 %) je sice rozporuplné, avšak pokud se přenesete přes Sheu a Syda, kteří některým divákům pijí krev, můžete získat z pořadu celou řadu inspirujících poznatků, které vám mohou pomoci do budoucna.

Nejnenáviděnější chlap na internetu (The Most Hated Man on the Internet)

  • Datum premiéry: 27. 7. 2022
  • Režie: Rob Miller

Odhodlaná matka chce odstranit z pornostránek fotky svojí dcery a pustí se do drsného online tažení proti bezohlednému zakladateli webu, který intimní fotky zneužívá. Dokumentární minisérie Nejnenáviděnější chlap na internetu se zaměřuje na takzvaný fenomén revenge porn, tedy zveřejňování intimních fotografií a videí zhrzeným partnerem/partnerkou po rozchodu.

https://www.youtube.com/watch?v=ySFpxEdKxMw

Jak bylo řečeno, hlavní představitelka dokumentu se odvážně nepouští do boje s oním mladíkem, který zneužil fotografie její dcery, ale rovnou do zakladatele webu, který je odmítá na její žádost smazat. Ačkoli se může zdát, že boj proti tomuto internetovému fenoménu je předem prohraný, tato dokumentární série dokazuje, že důležité je nikdy se nevzdávat.

Autor článku Michael Chrobok
Michael Chrobok
Zástupce šéfredaktora, fotograf, hráč. Baví mě baseball, F1, urbanismus, filmy Wese Andersona, moderní umění a rozličné fantasy/sci-fi světy. Nepohrdnu dobrým jídlem, zajímavou knihou či výletem do neznáma.

Kapitoly článku