st 27.7.2022
Aktuální zprávy

Zlatý kahan? Velká kvalita i rekord!

Byla to znovu skvělá přehlídka špičkového mládežnického fotbalu na evropské úrovni. Především s tímto poselstvím uzavřeli organizátoři o uplynulém víkendu už 42. ročník turnaje Zlatý kahan. Jeho vítězem se stali dorostenci Zlína, kteří ve finálových bojích zaskočili i vrstevníky West Hamu United. Ti obsadili druhé místo, třetí skončil ukrajinský Ruch Lvov. Baníkovcům patřilo nakonec páté místo.

Vynikající účast, skvělé zápasy a nakonec i kýžený divácký rekord, to vše tvořilo menu letošního vynikajícího Zlatého kahanu. „Dát dohromady co nejlepší sportovní kvalitu, to je naší prioritou při pořádání každého Kahanu. A mohu říct, že letos se na turnaji sešla skutečně obrovská kvalita,“ hodnotil 42. ročník Kahanu Roman Holiš, šéf Akademie Baníku Ostrava. Kromě West Hamu se letos v Ostravě a okolí představil například také West Bromwich, Vitorul Kluž, Ruch Lvov nebo například Zaglebie Lubin. „V mnohých případech se jednalo o mistrovské týmy starších dorostenců svých zemí. Co si přát víc než zahrát si proti takovým týmům?“ pokračoval Roman Holiš.

Pořadatelům se navíc vyplnilo jedno velké přání. Překonat divácký rekord Kahanu, který dosud činil 415 diváků. Povedlo se. Utkání Baníku s West Hamem navštívilo v Markvartovicích 493 diváků!

Vítězem turnaje se stali dorostenci Trinity Zlín před West Hamem United a Ruchem Lvov, Baník obsadil pátou příčku. Ostravané dokázali porazit Vitorul Kluž i West Bromwich, podlehli West Hamu United a Zaglebie Lubin.

„V prvé řadě chceme poděkovat Akademii FCB za zorganizování takto kvalitně obsazeného turnaje, jakým Zlatý Kahan byl. Všechna 4 utkání nám ukázala, na čem je třeba neustále pracovat a jak se prezentují ostatní týmy na mezinárodní úrovni,“ hodnotili turnaj trenéři baníkovské devatenáctky Marcel Frajt a Patrik Rataj. „Víme, že je potřeba hrát takto těžká utkání, abychom se mohli posouvat směrem dopředu a hráči si uvědomovali své přednosti a nedostatky. Jedinou kaňkou se stala nešťastná srážka dvou hráčů v posledním utkání, podle posledních informací by měli být oba hráči v pořádku a přejeme jim co nejrychlejší zotavení,“ doplnili trenéři Frajt s Ratejem.

10
Matěj
Šín
9
David
Buchta
13
Samuel
Grygar
7
Karel
Pojezný
28
Filip
Kubala
19
David
Lischka
24
Jan
Juroška
21
Jiří
Klíma
5
Jiří
Boula
11
Eldar
Šehić
29
Ladislav
Takács
35
Jakub
Markovič
15
Patrick
Kpozo
4
Robert
Mišković
77
Gigli
Ndefe
30
Jiří
Letáček
17
Michal
Frydrych
12
Tomáš
Rigo
20
Abdullahi
Tanko
0
Paixao da Silva
Ewerton
26
Filip
Blažek