Do závodu nenastoupili kvůli nemoci tři cyklisté Elkov-Kasper, kteří ve včerejší etapě přijeli s velkou časovou ztrátou, tedy Matěj Zahálka a bratři Ťoupalíkové. Navíc Filipa Řehu postihl v průběhu závodu pád.

Denní únik se vytvořil brzy po startu 144 km dlouhé etapy, v níž na cyklisty čekalo více jak 2,5 tisíce výškových metrů, na čemž mělo podstatný podíl cílové stoupání o délce 7 km s průměrným sklonem 8,5%.

V úniku měly zástupce Groupama-FDJ Conti, Vendee U, Uno-X Dare, Německo U23, Premier Tech a Cross Team Legendre. O jejich včasné dojetí se postarali především cyklisté Vorarlberg, kteří měli ve svém středu lídra závodu Rolanda Thalmanna.

Všichni si tedy počkali až na cílový kopec, kde si to rozdali o etapu i průběžné pořadí. Za vítězným Pickeringem se na průběžném 2. a 3. místě usadili dva muži ze včerejšího úniku, tedy Lennert Van Eetvelt (Lotto-Soudal U23) a Roland Thalmann.

Karel Vacek dokončil jako nejlepší i z týmu Tirol KTM a ztratil +1:17, Dominik Neuman zaznamenal odstup +3:24 (40.), Petr Kelemen +4:01 (44.) a Michael Boroš 4:04 (46.). Karel Vacek se tímto výkonem posunul na průběžnou 18. příčku jako nejlepší z českých cyklistů, kde ztrácí 3:07 min.

"V oslabené sestavě jsme se rozhodli šetřit síly a držet se v pelotonu. Protože tady nemáme žádného specializovaného vrchaře, jeli jsme v závěrečném kopci každý za své. Profil by nám víc měl sedět zítra a pozítří, kdy bych chtěl ve spurtu zabojovat o co nejlepší umístění,“ řekl v cíli Dominik Neuman.

Petr Kelemen: "Hodně ostře se jel už předposlední kopec. V cílovém se pak jel hrozný doraz. Málem jsem si vystoupil ještě před ním. Kluci mě tam ještě nějak přetáhli, ale už mi to moc nechutnalo. Po včerejšku jsem měl docela prázdný nohy. Vyjel jsem si to tedy vlastním tempem. Zkoušeli jsme podržet našeho vrchaře (pozn. Voisard) na etapu, ale ten taky nic moc. Další dva dny by to mělo být už rychlejší, tak budeme bojovat."