TEMNÁ ZEMĚ: ZDROJ MIMOZEMŠŤANŮ A ANDĚLŮ?

Chvátal Jaroslav

Chvátal Jaroslav

autor

04.08.2022 Fenomenologie

Jsme složeni z bioplazmy, což je forma viditelné hmoty. Fyzikové objevili neviditelnou temnou plazmu, formu temné hmoty, která se hojně vyskytuje v celém Vesmíru. Ve skutečnosti je temné hmoty přibližně šestkrát více než viditelné hmoty. Víme, že existuje bioplazma, ale existuje temná bioplazma? Existují temné biosféry paralelní k té naší? Navštěvuje nás inteligence z "temné Země"? Je to původ UFO? Nejprve mi dovolte poskytnout několik základních informací o temné hmotě.

Fyzikové na celém světě se zabývají realitou temné hmoty a temného plazmatu; tím radikálně mění naše znalosti o Vesmíru. Objevování míst výskytu temné hmoty ve Vesmíru je založeno na jejím gravitačním působení na okolní hmotu, protože temná hmota se zdá být zdrojem "gravitace navíc", kterou nelze jinak vysvětlit. Ve 30. letech 20. století švýcarský astronom Fritz Zwicky poprvé pozoroval, že některé galaxie rotují tak rychle, že by se hvězdy v nich měly od sebe vzdalovat.

Bohužel se Zwicky dostal do osobnostních rozporů s mnoha členy astronomické komunity, takže jeho názory nebyly brány příliš vážně. V roce 1962 učinila astronomka Vera Rubinová podobné objevy a měla téměř stejný výsledek. Její práce byla většinou přehlížena, protože byla žena. Rubinová statečně pokračovala ve své práci a do roku 1978 prozkoumala 11 spirálních galaxií, které se všechny otáčely tak rychle, že se podle fyzikálních zákonů měly rozletět. Společně s pracemi ostatních to stačilo k tomu, aby se astronomická komunita přesvědčila, že se děje něco podivného. Nyní jsme si jisti, že temné hmoty, která se nazývá baryonová a tvoří vše, co známe a vnímáme, je mnohem více než viditelné matérie.

Gravitony jsou částice, které zprostředkovávají gravitační sílu naší viditelné hmoty. Fyzikové se snaží zjistit, zda existuje supersymetrický partner gravitonu zvaný gravitino, který by byl zprostředkovatelem síly temné hmoty. Fyzikové se skutečně snaží dokázat, že celý Vesmír je supersymetrický. Gravitony a gravitina, pokud existují, jso

Zaregistrujte se a čtěte dál,
získáte 8 dní předplatného
na zkoušku zdarma

Najděte svou cestu k transformaci s naší rozsáhlou nabídkou videí a článků, které rozšíří vaše obzory.