Sabbatini bojuje, v Greensboro nečekaně vede Huh

PGA TOUR
Sabbatini bojuje, v Greensboro nečekaně vede Huh

Rory Sabbatini začal boj o kartu pro příští sezónu PGA Tour solidně, na Wyndham Championship dělí 41. místo. Od vedení je vzdálen sedm ran, fantasticky totiž odstartoval John Huh.


V Sedgefield Country Clubu odstartoval poslední turnaj základní části FedEx Cupu. Skvěle do něj vstoupil John Huh, jenž zaznamenal sedm birdie, jeden eagle a propracoval se do čela. V kariéře lépe nikdy zahrát nedokázal. Jen dvě rány ztrácí jeden z hlavních favoritů Wyndham Championship Sungjae Im, který sice chyboval, hned dvakrát ale připsal eagle.

Z Evropanů si nejlépe počínal Rafa Cabrera-Bello, zvládl sedm birdie a jedinou chybu si připsal na čtyřparové čtrnáctce, kde ovšem přišel hned o dvě rány. Pozornost je každopádně upřena jinam.

Několik evropských hvězd hraje o svou budoucnost na PGA Tour. Z těchto hráčů začal nejlépe Rory Sabbatini, s -2 dělí 41. pozici. Luke Donald zahrál pouze v paru a očekává jej boj o cut stejně jako Matta Wallace (+1).

Mimo hru je naopak, zdá se, Danny Willett. V úvodní rundě zahrál jediné birdie, celkem poztrácel pět ran a z dělené 148. příčky to bude mít velmi složité.

Úctyhodný výkon předvedl na úvod jihokorejský golfista Joohyung Kim. Dvacetiletý talent odstartoval ztrátou čtyř ran na úvodní jamce. Dokázal se ale oklepat a sedmi birdie přetočil hrozivě vypadají kolo v docela úspěšné. Tři rány pod par stačí na dělené 23. místo.