TOPlist

GTA 6 bude dominovat drogová tematika, příběh se údajně inspiroval Escobarem

Ilustrační obrázek ze hry GTA 6

O chystaném Grand Theft Auto 6 se v poslední době velmi čile spekuluje. Ať už jde o několik nečekaných kroků samotného Rockstaru, zasazení, které potěší především pamětníky, nebo změna kurzu směrem k větší toleranci a méně drsným vtipům, okolo nesporného budoucího hitu je zkrátka živo. S další spekulací přišel pozorný fanoušek, který upozornil na jeden zajímavý detail z devět let starého rozhovoru se Samem Houserem, spoluzakladatelem Rockstaru.

GTA 6 IV 1
Příští GTA by se mohlo inspirovat drogovou problematikou ze 70. a 80. let minulého století

V interview z roku 2013 si povšiml vyjádření, že dokument o drogových obchodech v Miami z roku 2006 je „potenciálně dobrým zdrojovým materiálem pro hru od Rockstaru, ve které účinkují ženské kriminálnice.“ Samotný dokument rozebírá drogové operace během 70. a 80. let včetně okruhu pašeráků, kteří transportovali drogy mezi Floridou a Jižní Amerikou. Zároveň je v dokumentu zmíněna Griselda Blanco známá také jako Černá vdova. Ta byla matriarchou kartelu Pabla Escobara a hrála klíčovou roli v drogových obchodech v Miami.



GTA 5



Nepřehlédněte

Rockstar konečně potvrdil nové GTA. Next-gen verze pětky dorazí v březnu

Její příběh inspiroval legendární filmy Zjizvená tvář s Al Pacinem či Miami Vice s Colinem Farrellem a Jamie Foxxem. Vzhledem k tomu, že se v souvislosti s novým GTA v poslední době čile spekuluje právě o hrdinech s latinsko-americkými kořeny, první ženské hlavní protagonistce v sérii a zasazení do Vice City, které je silně inspirované právě Miami, není divu, že si někteří dali souvislosti dohromady. Jestli udeřili hřebíček na hlavičku, nebo se nechali svést falešnou stopou, se dozvíme až při oficiálním představení hry. Kdy se tak stane? O tom zatím můžeme pouze spekulovat. Jisté je, že poslední dva plnohodnotné díly GTA IV a GTA V dělí 5,5 roku, zatímco od druhého jmenovaného už uběhlo let bezmála 9.

Autor článku Michael Chrobok
Michael Chrobok
Zástupce šéfredaktora, fotograf, hráč. Baví mě baseball, F1, urbanismus, filmy Wese Andersona, moderní umění a rozličné fantasy/sci-fi světy. Nepohrdnu dobrým jídlem, zajímavou knihou či výletem do neznáma.

Kapitoly článku