Český Těšín: Okolí přehrady Hrabina má první územní studii

12.08.2022 7:35 | Tisková zpráva

Úzká spolupráce se Stavební fakultou Vysoké školy báňské v Ostravě přinesla občanům města územní studii o přehradě Hrabina.

Český Těšín: Okolí přehrady Hrabina má první územní studii
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

Projekt, který řeší vytvoření nové rekreační oblasti pro Český Těšín, vznikl jako semestrální práce studentů 5. ročníku architektury VŠB – TUO pod vedením Ing. Arch. Dušana Rosypala.

Anketa

Mají Babišovi odpůrci právo narušovat pokřiky či silnější formou jeho mítinky?

6%
91%
hlasovalo: 37563 lidí

„Ve chvíli, kdy se řešil převod pozemků do majetku města, jsem kontaktoval zástupce stavební fakulty s návrhem spolupráce a možnosti dát studentům příležitost zpracovat velmi zajímavé téma, které by mělo odpovídat požadavkům našich občanů s ohledem na životní prostředí a provázání oblasti s využitím pro volnočasové aktivity všech věkových kategorií. Vždyť přehrada, která byla vybudována v padesátých letech, byla nejen cílem rodinných procházek, ale také místem pro sport,“ vysvětluje místostarosta Tomáš Pavelek.

Studie nové rekreační oblasti počítá s vybudováním relaxačních a sportovních zón se širokým spektrem využití. Zahrnuje vytvoření cyklostezky, hřiště pro minigolf či dřevěné molo organického tvaru pro ukotvení lodiček a šlapadel na jedné straně a posezením na straně druhé. Návrhy studentů počítají rovněž s možností vybudování letního kina, občerstvovací zóny a zóny s občanskou vybaveností.

“Samozřejmě tento návrh je prvním krokem, ale budeme se snažit udělat i ty ostatní co nejdříve, aby se okolí přehrady Hrabina opět stalo místem radostných setkávání všech generací,“ doplnil místostarosta Pavelek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Třebíč: Revitalizace zámeckého parku začíná

22:09 Třebíč: Revitalizace zámeckého parku začíná

Po obnově oblíbeného parku Hrádek se dostane péče i tomu zámeckému. Aktuálně jsou dokončeny přípravn…