16. 8. 2022

Novinka pod lupou: A League of Their Own (Prime Video)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název A League of Their Own (Velké vítězství)
Žánr drama, sportovní, komedie
Stanice Prime Video
Premiéra 12. 8. 2022
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 52 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Seriálová verze stejnojmenného filmu z roku 1992. A League of Their Own je seriál o skupince amerických žen, které touží dostat se do profesionální baseballové ligy. Tvůrci vytvořili nový a moderní pohled na nadčasový příběh o velkých snech, přátelství, lásce a baseballu.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Film jsem nikdy neviděla, ale podle zdejších nadšených ohlasů ještě před premiérou jsem věděla, že je nač se těšit. První díl nezklamal, vkusně představil postavy, nastínil dobu a nalákal na další sledování. Jen tam bylo málo sportu!

To se ale určitě změní v dalších dílech, když holky začnou pořádně trénovat a hrát zápasy. Už se těším. Ne že by mě plkání nebavilo, ale opilých scén tu bylo až nad hlavu a za mě úplně zbytečně. Mnohem raději bych viděla, jak holky kouzlí s míčkem.

Postavy se mi zatím zdají sympatické. Hlavní hrdinku jsem si oblíbila hned od první scény, ale musím říct, že jak ji seriál tlačí tolik dopředu (především její vnitřní boj mezi rolí dobré manželky a láskou k baseballu), postupně mé nadšení z ní opadalo. Vedlejší postavy vypadají za mě mnohem lépe a jejich příběhy mě baví více.

Co rozhodně musím pochválit, to je hudba. Ze začátku jsem ji až tolik nevnímala, ale ke konci epizody mě strhla naplno – skvěle se k jednotlivým scénám hodí, podtrhuje atmosféru a nabíjí mě jako diváka tou správnou energií. Nádherné jsou také kostýmy, tvůrci si na celé vizuální i zvukové stránce dali hodně záležet a jde to poznat.

Určitě plánuju koukat dál, tohle bude na maraton jako stvořené.

  • hudba
  • kostýmy
  • poutavý příběh
  • ideální pro maraton
  • hlavní hrdinka a její morální dilema je rozhodně nejslabší článek
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Když jsem uviděl trailer, tak šel seriál mezi oblíbené do watchlistu. A po zhlédnutí všech epizod mohu konstatovat jakž tak spokojenost, jenže!. A League of Their Own se odkazuje na stejnojmenný film z r. 1992, na který jsem se před seriálem podíval. Respektive odkazují se první tři díly a pak se seriál vydává svou cestou, částečně nadále v duchu filmu, který je více humorný, než dramatický. Je i zajímavé sledovat rozdíly v přístupu k látce s odstupem téměř 30 let. Kladně hodnotím zachování ikonických scén, ale děj jim nedává tolik prostoru (scéna s šaty, nebo soupiskou aj.)a soustředí se více na postavy a jejich povahy. V podstatě hned v pilotu je tempo dynamické a veselá nálada z něj číší na všechny strany. Jenže pak dojde ke zlomu a od 4. epizody jsem se začal dívat na jiný seriál- lesbický, zatímco film byl spíše o ženské emancipaci. Navíc se přidává další dějová linka a ta vypráví jiný příběh, byť s baseballem související, ale také lesbický, uf. Přitom tu není nic špatně, ale je toho hodně a to trochu nudí. Vzpruhu pak vždy přinesou scény z hřiště, které vrací seriál tam, kam má. Tvůrcům se naštěstí daří udržet kompaktnost ve stylu vyprávění s vazbou na dobové reálie a hodně jim vypomáhají herečky, byť nějaká jako Geena Davis (film) jim tady chybí. Suma sumárum, méně je někdy více a ikonické scény z filmu si zasloužily větší pozornost. Ani rozdvojený děj do dvou příběhů není to pravé ořechové, ale každý sám o sobě je fajn. Ale dívat se na to dá, když je nebe zamračené a občas i zaprší.

  • Humor
  • Dobový vizuál
  • LGBT
  • Dvě dějové linky
  • Ikonické scény nemají moc prostor
  • Lesbiček mohlo být méně
60 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
IrmaVep

IrmaVep

Takže první díl super! Odkazy na původní film jsou boží, i tou hudbou - úplně se u toho tetelím a...
před 91 týdny
petrSF

petrSF

A další zajímavost, co jsem doteď netušil - Maybelle Blair - viz post andromache, která byla inspirací...
před 91 týdny
andromache

andromache

V 95?? Páni.. Tak to klobouček.
před 91 týdny
Další články k tématu