Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Izraelský expremiér Netanjahu vydá autobiografii s názvem Bibi: My Story

Benjamin Netanjahu
Benjamin Netanjahu
Foto: Facebook

Bývalému izraelskému premiérovi Benjaminovi Netanjahuovi vyjde v listopadu autobiografie s názvem Bibi: My Story (Bibi: Můj příběh). Vydá ji nakladatelství Threshold Editions specializované na konzervativní literaturu faktu.

Kniha, v jejímž názvu je Netanjahu označen přezdívkou Bibi, vyjde 22. listopadu, tedy tři týdny po parlamentních volbách. Na Amazonu ji lze objednat v angličtině nebo hebrejštině. Pojednává o expremiérově rodině, jeho cestě do vrcholné politiky, odhodlání zajistit Izraeli bezpečnost a budoucnost, uvádí se v upoutávce na přebalu.

"Narodil jsem se rok po založení židovského státu, zasvětil jsem život boji proti silám, které usilují o jeho zničení, a uzavření míru s těmi, kdo tak nečiní. Můj příběh je příběhem tragédie i triumfu, úspěchů i proher, poučení a opatrování blízkých. Je propojen s příběhem Izraele, který dokázal, že víra a odhodlání mohou překonat nepřekonatelné problémy a vybudovat úžasnou budoucnost," sdělil dnes v prohlášení dvaasedmdesátiletý Netanjahu.

Nakladatelství Threshold vydalo knihy například bývalého amerického viceprezidenta Dicka Cheneyho nebo exprezidenta Donalda Trumpa.

Netanjahu stál do loňska v čele vlády jako nejdéle sloužící premiér. Agentura AP napsala, že byl tím, kdo Izrael nejvíce rozdělil, a politikem kritizovaným za tvrdý postup vůči Palestincům. Teď vede opozici a přispěl k tomu, že se budou 1. listopadu konat za necelé čtyři roky už páté parlamentní volby. Hodlá se do premiérského úřadu vrátit, ale zároveň čelí třem soudním procesům, v nichž vinu popírá.

Témata:  Benjamin Netanjahu

Aktuálně se děje

27. května 2024 21:54

Varšava zakročí proti ruským diplomatům v Polsku. Rusko reaguje

Polsko omezí ruským diplomatům pohyb na svém území, uvedl šéf polské diplomacie Radoslaw Sikorski. Varšava tak podle jeho slov reaguje na zapojení Ruska do hybridní války proti Evropské unii. Moskva reagovala slovy, že jde o další projev rusofobie, která údajně panuje v Polsku. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy

Izrael, ilustrační foto

Bývalý šéf izraelské tajné služby měl vyhrožovat hlavní prokurátorce ICC

Bývalý šéf izraelské tajné služby Mossad, Yossi Cohen, údajně vyhrožoval bývalé hlavní prokurátorce Mezinárodního trestního soudu (ICC), Fatou Bensoudové. Na několika tajných schůzkách na ni údajně vyvíjel nátlak, aby zastavila vyšetřování Izraelců kvůli podezření z válečných zločinů a zločinů proti lidskosti na okupovaných palestinských územích. Uvedl to deník The Guardian, který se odvolává na vysoce postavené izraelské zdroje.