Hlavní obsah

Český Leo Express bude jezdit na trati Bratislava-Komárno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na velmi vytížené železniční trati Bratislava–Komárno bude zabezpečovat přepravu cestujících český dopravce Leo Express. Slovenské ministerstvo dopravy potvrdilo, že smlouva platí do prosince 2032.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle smlouvy by měl český dopravce začít jezdit v prosinci 2023, ale slovenský ministr dopravy Andrej Doležal nevyloučil, že to může být už letos.

„Na základě doporučení hodnotící komise nabídneme společnosti Leo Express možnost přepravovat cestující mezi Bratislavou a Komárnem už od 11. prosince 2022,“ uvedl ministr.

Leo Express předložil podle ministerstva nejvýhodnější nabídku. „Kromě ceny o výsledku rozhodovalo také kritérium kvality, jako je počet míst k sezení, klimatizované vagóny, toalety a nízkopodlažnost. Věřím, že cestující budou spokojeni s novým dopravcem a jeho službami,“ řekl slovenský ministr dopravy Andrej Doležal.

Evropská komise obvinila České dráhy a ÖBB, že poškodily firmu RegioJet

Ekonomika

Kromě Leo Expressu předložilo nabídku dalších šest dopravců. V minulosti přepravu na trati Bratislava–Komárno zabezpečoval český dopravce RegioJet.

Reklama

Výběr článků

Načítám