InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Ivana Říhová: Muzeum v proměnách času (1967-2024) – historická přednáška

    Úterý 21.5 17:00 - Strakonice, Šmidingerova knihovna

  • Klub deskových her

    Úterý 21.5 18:00 - Čajovna Na Půdě, Strakonice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hospodský v Dražejově řeší stížnosti na hluk. Kdo je v právu?

Martin Hoch z Hospody Na Myslivně. , Autor: Petr Eliáš

Martin Hoch z Hospody Na Myslivně.     Autor: Petr Eliáš

NOVÝ DRAŽEJOV – Příliš hlučná společnost? Hospoda Na Myslivně v Novém Dražejově u Strakonic řeší, jak zareagovat na časté stížnosti a udání na velký hluk, který se z hospody nese při koncertech a oslavách. Nájemce městské hospody Martin Hoch vidí za aktuální situací sousedské spory. Po posledních vypjatých týdnech se provozovatel rozhodl zrušit plánovaný koncert a kulturní akce omezit. Mezi lidmi se dokonce rozběhla zpráva o možném konci hospody. Martin Hoch v rozhovoru popsal svůj pohled na celou věc.

Jak dlouho vlastně hospodu Na Myslivně, která patří městu Strakonice, provozujete?

Od roku 2007 jsme tu začali fungovat jako myslivecká klubovna. Připravovali jsme rekolaudační řízení, což se povedlo během jednoho roku. Pak skončila smlouva, která byla psaná na myslivecký spolek, a vzal jsem si hospodu do nájmu sám na sebe.

Daří se vesnické hospodě v této složité době?

Je to o lidech. Vím, že v menších vesnicích dál od města lidé drží víc pohromadě. Od nás je blízko do Strakonic, chodí k nám spoustu mladých, ale hosté nad 50 let moc ne. A covid situaci ještě zhoršil.

Kdy začaly chodit stížnosti na hluk?

Je to asi dva a půl roku zpátky. Začaly chodit stížnosti souseda, pak už začala jezdit městská i státní policie.

Kolik akcí v hospodě pořádáte?

Přes sezonu je tu skoro každý víkend nějaká akce, ale řekl bych, že hlučnější akce je jednou za měsíc. Pokud je u nás oslava bez muziky, tak si podle mě nemůže nikdo stěžovat, protože hluk není. Pokud hraje DJ nebo kapela, tak kritiku beru. Stížnosti jsou asi oprávněné, ale jen do určité míry. Nejde přece volat kvůli hluku v osm hodin večer. Vyhláška povoluje hudbu do 22 hodin, pak by mělo být ticho. Bohužel už situace došla tak daleko, že místo hluku se tu argumentuje špatným občanským soužitím.

Dostali jste už pokutu za porušení nočního klidu?

Ano. Například novomanželé tu při svatební hostině dostali tisíc korun pokutu hned ve čtvrt na jedenáct večer.

A kde hledat hranici mezi svobodou podnikání a klidným bydlením? Co když hlasitá muzika opravdu někomu vadí?

Myslím si, že některá kritika je jen účelová. Mám informaci, že na město přišlo udání na jednu akci, o které víme, že končila ve 22.15. Ve stížnosti údajně stálo, že tu byl hluk ve 22.30, kdy už jsme v hospodě nebyli. Když ale dostane informaci o hluku policie, musí na místo vyrazit, i když nic nevyřeší.

Omezujete kvůli tomu kulturní program?

Samozřejmě, protože nemám zapotřebí neustálé kontroly a stížnosti. Chceme, aby se víceméně všechny akce konaly uvnitř.

Zavření hospody nehrozilo? O něm se lidé také bavili...

Byla to spíš zkreslená informace, která kolovala mezi lidmi. Můj názor je ten, že město musí spor nějak vyřešit. V Dražejově už vznikla i petice, která měla 130 podpisů za podporu kultury. Město hledá cestu, abychom se spolu se sousedem spřátelili. Snaha byla, ale skončila hned po dalším udání.

Co ještě říká k situaci Martin Hoch a jak se město staví ke stížnostem na hluk z hospod se dočtete v aktuálním vydání Týdeníku Strakonicko.

Diskuse k článku - 8 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Petr 

    Reagovat

     

    Jo Dražejov známé feťácké doupě, tam to žije hlavně v noci . Nejlepší hospoda je Habeš , tam je hospodský hlavně inteligentní

    Vloženo 18.8.2022 20:18:12

  • Jana 

    Reagovat

     

    V sobotu jsme jeli s dětmi na kole okolo ,techno hrálo na plné pecky, plno hlučných hráčů nohejbalu no takový bordel jsme ještě neviděli , myslím si že tento člověk je velmi bezohledný ,měli by jste vyslechnout i obyvatele co tu bydlí jak to všechno vlastně je

    Vloženo 18.8.2022 15:02:00

    • Johnny 

      Reagovat

       

      Přispěvěk byl skryt administrátorem, protože porušoval Pravidla pro vkládání příspěvků!

      Vloženo 18.8.2022 19:47:16

      • Medvěd 

        Reagovat

         

        To je jen zavyst ❗
        Je to tam pěkne i klidné a fajn lidi .

        Vloženo 19.8.2022 01:01:06

      • Medvěd 

        Reagovat

         

        To je jen zavyst ❗
        Je to tam pěkne i klidné a fajn lidi .

        Vloženo 19.8.2022 01:01:08

    • Johnny 

      Reagovat

       

      ????????????????

      Vloženo 18.8.2022 19:54:37

    • Sportovec 

      Reagovat

       

      Vážená paní,
      asi jste si zapomněla sundat sluchátka z uší, nebo jste jela tak rychle, že Vám v nich ale pořádně hučelo. Podle Vaší recenze to vypadá, že jsme z 15 W bedýnky vymáčkli asi tak minimálně 300W a stoly tím řevem nadskakovali. Za druhé jste slyšela techno, tento druh hudby tam bohužel nikdo neposlouchá, hrálo tam retro a maximálně v remixu a to cca na výkon max 10W, protože by se bedýnka při 15 W rozpadla. Co se týče nás, respektovali jsme v maximální možné míře stížnosti stěžovatele. Co se týče bordelu a řevu, nikoho nezajímá jaké to máte doma, to je Vaše soukromá věc. Je vidět, že asi o sportu moc nevíte, u kolektivního sportu se komunikuje a nemlčí, nehrajeme šachy. Pokud chcete klid, jezděte po lesích a ne vedle sportoviště, jo a bacha na šišky, mohlo by dojít k újmě na zdraví, musela by jste si pak stěžovat třeba na veverky. Na závěr, kdybych vlastnil někde restauraci nebo sportoviště, kde si budete Vy chtít zasportovat nebo se občerstvit, tak Vás odsud poženu hodně rychle a něco Vám k tomu přidám ctěnou nohou na cestu. Příště už raději nic nikam nepište, když o to vůbec nic nevíte, děkuji.

      Vloženo 18.8.2022 21:40:06

  • Johny 

    Reagovat

     

    Kdyby stát zaplatil sousedům v okolí 30m koblihu, párek s chlebem a jedno pivo, tak je bez problemu

    Vloženo 18.8.2022 12:01:00

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace