Škarkova zpráva: Sedmnáct procent bytů Jihlavy je prázdných

Radní města Jihlavy Daniel Škarka zpracoval pro zastupitele města zprávu o stavu bytového fondu města. Čísla o bytovém fondu města jsou velmi zajímavá.

Bytový fond města k 06/2022 čítá 730 bytů, z nichž je 602 bytů v pronájmu a 128 bytů prázdných. 303 bytů v domech s pečovatelskou službou (284 a 19
bezbariérových bytů); 13 bytů bezbariérových v domech ve spoluvlastnictví s bytovým družstvem (byty ve 100% vlastnictví města Jihlavy) a 3 bezbariérové byty v městských domech, 32 bytů pro osoby v nepříznivé sociální nebo životní situaci spojené se ztrátou bydlení nebo nevyhovujícím bydlením; z toho 12 bytů zapojených v projektu Bydlení především: Testování konceptu Housing First v Jihlavě.

Z bytového fondu města je vyčleněn i 1 krizový byt, 14 bytů pronajatých neziskovým organizacím, 32 bytů pronajatých ostatním organizacím nebo jejich zaměstnancům, 8 bytů pronajatých zaměstnancům statutárního města Jihlava, 50 bytů pronajatých v režimu výběrové řízení se smluvním nájemným a zbylé byty jsou pronajaty v režimu pronájmu na dobu neurčitou.

Bytový fond města tvoří byty standardní velikosti 1+kk, 1+1, 2+kk, 2+1,
3+kk, 3+1. 44 bytů je IV. kategorie, tj. bez sociálního zařízení většinou umístěného na chodbě domu a sdíleného s další domácností. Z hlediska lokalizace se většina bytů nachází v historickém centru města a jeho okolí.

Celkem je neobsazeno 128 bytů, mezi nimi jsou byty sociální, u kterých se řeší výběr klientů, byty vyčleněné pro stabilizaci lékařů ve městě, byty v domech s pečovatelskou službou a byty v městských domech, které vyžadují opravu nebo rekonstrukci (85 bytů).

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů