Podívejte se, jak tento australský hrdina zahnal krokodýla pánví

Přidat na Seznam.cz

Každému z nás se už někdy stalo, že se na našich setkáních objevil nezvaný návštěvník. Ale obvykle, bez ohledu na to, jak otravní mohou být, se prostě usmějeme a vydržíme to. Tento majitel chaty měl na mysli něco jiného.

V hlavní roli pánev

Na videu, které nejlépe vystihuje ducha této země, je zachycen Australan, jak pánví zahání krokodýla na své zahradě, píše web A-Z-Animals. Kai Hansen, který vlastní chatu Goat Island Lodge na břehu řeky Adelaide, tam žije s Casey, krokodýlí samicí, kterou má tak rád a kterou Fred, krokodýl na videu, otravuje od chvíle, kdy se tam právě objevil.
Šestnáctisekundový záznam začíná stresovou situací. Na dřevěné terase leží krokodýl a vyčkává, zatímco lidé mezi sebou konverzují. S pánví v ruce a v červené košili vstupuje náš hrdina za pohybu kamery.

Mazlíčka potkal krutý osud

Když se Hansen na začátku přestěhoval do chaty v Severním teritoriu, měl malého psa jménem Pippa, který odháněl krokodýly od jeho pozemku. Až do chvíle, kdy se Pippa stala obědem jiného zvířete.
Aniž by se zapotil, udeřil Kai Hansen z Darwinu místního krokodýla Freda do čenichu, když se vrhl jeho směrem. Stačí mu dvě rány pánví, aby si uvědomil, že s tímhle protivníkem není radno si zahrávat.
Ačkoli jsou krokodýli často zobrazováni jako obávaní predátoři, lidé se více bojí, že je sežerou, než že je kousnou. Existují případy, kdy krokodýli kousli člověka bez provokace, i když jsou vzácné. V ideálním případě se s divokým krokodýlem nikdy nebudete muset osobně setkat. Zahnat krokodýla není jednoduché a pravděpodobně se vám to nepodaří. Raději zůstaňte stranou nebo raději utečte.

Zdroj: a-z-animals.com, Youtube