Ligue 1 - preview 3. kola: Večer si to rozdají poslední mistři

19.08.2022, 08:41, aktualizováno 21.08.2022, 09:25
Previews
Neymar (© AFP)
Největší zápasová porce francouzské ligy se tradičně servíruje v neděli a vše odstartuje ve Štrasburku, tečku pak napíše souboj Lille s PSG. Čekání na první výhru hodlá zakončit Rennes, naopak protáhnout bodovou sérii chce nováček z Toulouse...
Racing Strasbourg - Stade Reims  (neděle 13:00)
Bez vítězství je po dvou kolech rovná polovina týmů Ligue 1 a mezi nimi jsou i Racing Štrasburk a Stade Remeš. Utkání v Alsasku může konečně někomu přinést tři body či naopak prohloubit čekání. Loni obě klání skončila remízou a i v neděli se očekává vyrovnaný průběh.

Zisk jednoho bodu v úvodních dvou kolech je pro Štrasburk samozřejmě zklamáním, na druhou stranu úroveň soupeřů byla vysoká. Alsasané nejprve doma podlehli AS Monaco (1:2) a o týden později přivezli bod z Francouzské riviéry, konkrétně z Nice (1:1). Do třetice se Remeš jeví jako schůdnější soupeř, i když vzájemná bilance varuje. Štrasburk totiž na Remeš od února 2020 nevyzrál a ze čtyř zápasů uhrál jen dvě remízy. I tuto bilanci budou chtít domácí v neděli ukončit.

Pořádně zamyslet se musí v Remeši. Ve dvou zápasech inkasovali hosté dohromady osm branek. Není tak divu, že na jejich bodovém kontě svítí nula. Remeš to nejdříve pořádně schytala v Marseille (1:4) a posléze doma nečekaně vybouchla s Clermontem (2:4). Remeš se pokusí zažehnat špatné výsledky v Alsasku, v opačném případě si hned na startu nové sezony Ligue 1 zadělává na starostech.

Domácím budou chybět Nordine Kandil a Eiji Kawashima. Na rozdíl od minulého kola už by měl být k dispozici uzdravený Leo Mothiba. Pokud jde o hosty, zdá se být jejich kádr kompletní s výjimkou vyloučeného Agbadoua.
Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Sels - Le Marchand, Nyasmi, Djiku - Delaine, Aholou, Bellegarde, Thomasson, Lienard - Diallo, Gameiro
Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Pentz - Ito, Gravillon, Abdelhamid - Busi, Matusiwa, Munetsi, Locko - Van Bergen, Doumbia - Balogun
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.81 - 3.62 - 5.03
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Angers SCO - Stade Brestois  (neděle 15:00)
Angers ani Brest v úvodních dvou kolech tři body na svoje konto neuzmuly, cestu za prvním vítězstvím tak mohou hledat ve vzájemném souboji, který by měl vykazovat prvky vyrovnané hry. Zatím oba celky výsledkově ani po fotbalové stránce vážně nijak nepřesvědčily, rády by tedy získaly nějakou zásadní vzpruhu, aby se nakoply k lepším zítřkům do budoucích týdnů.

Současné rezultáty obou klubů se ovšem můžou hodnotit také z trochu jiného úhlu pohledu. Domácí totiž v duelech s Nantes a v Auxerre plichtili, takže suma sumárum ještě neprohráli. A i když hosté získali dokonce ještě o jeden bodík méně než jejich současný sok, v kontextu losu, který mu přihrál papírově silnější konkurenty v podobě Lens a Marseille, se vlastně celá situace nemusí jevit tak špatně, jak by se na první pohled mohlo zdát. "Proti Angers musíme být stejně agresivní jako před týdnem," vytyčil taktický cíl Michel Der Zakarian, kouč SB29.

Jestli se Angers hodlá propracovat k plnému bodovému zápisu, nesmí si počínat tak, jako na samém začátku minulého utkání v Burgundsku. "Pro nás to střetnutí představovalo obrovské zadostiučinění, že jsme se dokázali vrátit," říkal Gérald Baticle, šéf lavičky Le SCO. "Vždy je těžké ocenit remízu. Abych tak ty naše dvě mohl opravdu vyzdvihnout, rozhodne tento mač."
Angers SCO - pravděpodobná sestava:
Bernardoni - Šabanovič, Hountondji, Blažič, Doumbia - Mendy, Capelle - Búfál, Únáhí, Hunou - Diony
Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Bizot - Duverne, Chardonnet, Dárí, Brassier - Magnetti, Lees-Melou, Bilqibla - Honorat, Cardona, Bilájlí
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.43 - 3.39 - 3.14
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Clermont Foot - OGC Nice  (neděle 15:00)
Start do nového ročníku Nice nezastihl v nejlepším rozpoložení. Nejenže v Ligue 1 ještě tři body neurvalo, nezadařilo se mu ani v play-off o Konferenční ligu na půdě Maccabi Tel Aviv, kde v prvním střetu padl o branku. Musí se tak co nejrychleji vzchopit, nejlépe pak nyní proti Clermontu, aby mu neujel vlak jak na francouzské nejvyšší scéně, tak rovněž na té evropské.

Je jasné, že zavést do hry OGC pořádky staronového trenéra Luciena Favreho bude zřejmě nějakou dobu trvat. Tenhle proces by se ale neměl zatrhnout na začátku, jinak vážně hrozí, že v Konferenční lize nenaplní celek od Azurového pobřeží roli favorita a že na podzim bude bez hlavní fáze pohárové Evropy. "V prvním poločase jsme si ale vytvořili spoustu šancí. Myslím si, že tak pět až šest určitě," hodnotil hostující lodivod čtvrteční mač. "Ve druhé půli nicméně naše výkonnost klesala. Bohužel jsme svoje možnosti nevyužili. Musíme působit lépe," mínil.

Clermont před týdnem vyhrál na hřišti Remeše a evidentně bleskově zkousnul krutou porážku od PSG na samém začátku nové sezóny. Svěřenci trenéra Pascala Gastiena tak vlastně získali svůj kýžený bodový sumář po dvou kolech, protože s úspěchem z klání s pařížským gigantem mohli počítat snad jen ti největší optimisté. "Jasně že nám psychicky to vítězství pomohlo," těšilo domácího šéfa lavičky. "Jsme i teď připraveni bojovat, byť nás čeká těžký zápas. Nice má velkou kvalitu ve všech řadách a plno reprezentantů. Je jedním z nejlepších v Ligue 1."
Clermont Foot - pravděpodobná sestava:
Diaw - Seidu, Wieteska, Ogier, Neto Borges - Gonalons, Gastien - Dossou, Cháwí, Allevinah - Andrič
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Lotomba, Todibo, Dante, Bard - Rosario, Lemina - Stengs, Ramsey, Claude-Maurice - Gouiri
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.83 - 3.53 - 2.08
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Montpellier HSC - AJ Auxerre  (neděle 15:00)
Montpellier před týdnem jasně nestačil na favorita z PSG, teď ho každopádně čeká rozhodně papírově daleko přívětivější protivník, proti němuž by si mohl okamžitě spravit náladu. Avšak Auxerre, nováček nejvyšší soutěže, bude bezpochyby povzbuzen o první získaný bod, který se mu zdařilo zapsat v souboji s Angers. Navíc napevno ukázal, že může být hodně nebezpečný.

Sotva se totiž jeho soupeř v Burgundsku rozkoukal, už musel řešit nepříjemnou situaci, jak se vypořádat s nepříjemným dvoubrankovým mankem. Svěřencům trenéra Jeana-Marca Furlana se nakonec nepovedlo uhájit slušný náskok, ve finále ovšem nemuseli tolik smutnit. Auxerre od svého postupu do Ligue 1 totiž stále hledá ideální sestavu, kádr prošel poměrně velkými změnami a asi ještě chvíli potrvá, než se celé fotbalové pojetí usadí do správných přihrádek. A remíza s ostřílenějším sokem francouzské nejvyšší soutěže vlastně nebyla špatným vyústěním.

Mužstvo kouče Oliviera Dall'Oglia by mělo být tím zkušenějším a je asi právem stavěno do pozice mírného favorita. Musí se především vyrovnat s jakousi nevyzpytatelností na straně rivala, který se v Ligue 1 teprve zabydluje a nemusí být v mnoha ohledech čitelný. Třeba do svých řad mohlo AJA čerstvě vítat nové jméno, a to zkušeného útočníka M'Bayeho Nianga, který si kromě Francie vyzkoušel i angažmá v Itálii nebo Anglii. "On je rozený střelec," řekl Furlan. "Je takto úplně spontánně, přirozeně nastavený, smýšlí v tomto ohledu zcela správně."
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Omlin - Tchato, Sacko, Sakho, Sainte-Luce - Chotard, Savanier - Maouassa, Chazrí, Wahi - Germain
AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Costil - Pereira, Jubal, Jeanvier, Bernard - Touré - Hein, M'Changama, Sáchí, Autret - Nuno da Costa
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.12 - 3.69 - 3.53
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Toulouse FC - FC Lorient  (neděle 15:00)
Asi ani sami v Toulouse nečekali, že by po dvou kolech mohlo na jeho kontě bodového zisku svítit číslo čtyři. Po úvodní velmi cenné plichtě s Nice nováček Ligue 1 naposledy poměrně snadno skolil Troyes, takže nemá jediný důvod, proč si nevěřit taktéž na Lorient. Ten se před týdnem svým fanouškům proti Lyonu ukázat nemohl, poněvadž jeho střetnutí bylo odložené.

Ač v minulém kole rozhodně nepanovalo hrůzné počasí bránící sehrání fotbalového utkání, ba naopak, na Bretaňském poloostrově se nedokázala uvést do způsobilého stavu hrací plocha. A tak mají Les Merlus za sebou pouze jediný duel od startu sezóny, ten v derby na půdě Rennes, v němž, trochu nečekaně, triumfovali. Je ale otázkou, jak moc nečekaná pauza mužstvo kouče Régise Le Brise přibrzdila a zda v Toulouse dokáže plynule navázat na svůj předchozí výkon.

Byť se domácí usadili v popředí průběžného pořadí po dvou zdárných rezultátech, toulouský lodivod Philippe Montanier se snažil za každou cenu nějakou euforii krotit. "S výsledkem a s předvedenou hrou jsem byl spokojený," hodnotil minulý mač s ESTAC. "V šatně jsme však nerozjížděli nějaké oslavné pokřiky, jen jsme byli rádi, jak jsme to utkání zvládli. Víme totiž, že cesta je ještě dost dlouhá. Zůstáváme v klidu, protože zbývající část ročníku bude těžká."
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Dupé - Desler, Rouault, Nicolaisen, Sylla - Spierings, van den Boomen - Abúchlál, Dejaegere, Rafael Ratao - Healey
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Mvogo - Kalulu, Laporte, Tálbí, Yongwa - Ouattara, Abergel, Innocent - Le Fée, Moffi, Laurienté
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.98 - 3.56 - 4.19
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Stade Rennes - AC Ajaccio  (neděle 17:05)
Na své první vítězství stále čeká Stade Rennes. Svěřenci trenéra Bruna Génésia budou mít ideální příležitost k nápravě, neboť do Roazhon Parku zavítá letošní nováček AC Ajaccio. Ten je stejně jako domácí bez vítězství, na druhou stranu s Lyonem a RC Lens sehrál dva vyrovnané duely.

Ačkoliv je Stade Rennes jasným favoritem, proti Ajacciu to v žádném případě nebude mít jednoduché. O síle L'ours se například přesvědčil Olympique Lyon, který sice doma zvítězil 2:1, ale na tři body se pořádně nadřel. Na vítězství si v souboji s nováčkem brousil zuby i RC Lens, ale na Korsice bral jen bod za nezáživnou remízu 0:0.

Stade Rennes nesmí nic podcenit a naopak se musí vytasit se všemi zbraněmi. Tou by měl být i Gaëtan Laborde, autor jediné branky souboje s Monakem či nedávno příchozí Arnaud Kalimuendo.

Ajaccio si bezpochyby užívá návrat mezi francouzskou smetánku a před týdnem dokonce získalo první bod. Diváci se na Stade Francois Coty dočkali Ligue 1 po dlouhých osmi letech a i když v zápase nepadla branka, byl to pro Korsičany báječný pocit.

Stade Rennes se utká s Ajacciem po více než osmi letech. Korsický celek hrál naposledy nejvyšší francouzskou soutěž právě v tomto roce a například doma Rennes porazil. V Roazhon parku takové štěstí neměl a v novodobé historii tam nikdy nezvítězil.

Domácím budou scházet Birger Meling a Lorenz Assignon. Problémy s kolenem má brankář Mandanda a tak se mezi tři tyče postaví Alemdar. Pokud jde o Ajaccio, tam nejsou žádné absence registrovány.
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Alemdar - Truffert, Theate, Rodon, Traore - Tait, Santamaria, D. Doue - Terrier, Laborde, Bourigeaud
AC Ajaccio - pravděpodobná sestava:
Leroy - Diallo, Avinel, Gonzalez, Alphonse - Barreto, Mangani, Coutadeur, Cimignani - Moussiti-Oko, El Idrissy
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.45 - 4.50 - 8.51
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Lille OSC - Paris Saint-Germain  (neděle 20:45)
Zaslouženě se po dvou kolech PSG usadilo na samém čele tabulky Ligue 1. Jako jediný celek zůstává stoprocentní, na hladký triumf ve Francouzském superpoháru proti Nantes navázalo i proti Clermontu a Montpellieru. Teď ho ale vyzve papírově asi nejsilnější soupeř dosavadního průběhu, a to Lille. Tedy srdeční záležitost pro hostujícího šéfa lavičky Christopheho Galtiera.

Jednalo se v roce 2021 o velkou senzaci, když se Dogy usadily na první příčku francouzské nejvyšší soutěže a slavily prvenství. Zlomily tak tuhou dominanci PSG a největší zásluhy se tehdy přisuzovaly právě Galtierovi, který ani tak u kormidla LOSC nevydržel a mířil do Nice. Po ročním působení na jihu Francie však znovu měnil angažmá, převzal žezlo po Mauriciovi Pochettinovi, který zkrátka nedokázal naplnit dlouhodobou ambici Pařížanů, a tou je vítězství na poli Ligy mistrů. Galtier zatím nastavil dobrý směr, nebo alespoň úvodní rezultáty něco takového naznačují. Dosud Pařížané nastříleli úctyhodných čtrnáct gólů, jen dva inkasovali.

Čili tři hladké výhry uzmula na své konto pařížská družina od startu nové sezóny. A byť by se mohlo na první pohled zdát, že je vše v pořádku, minulý zápas PSG ukázal, že tomu tak úplně být nemusí. Kylian Mbappé totiž nesehrál tu nejideálnější partii, navíc se dokázal pohádat i se svým parťákem Neymarem. Fanouškům hodně vadilo, kterak se dost opěvovaný francouzský reprezentant zachoval po vzoru primadon, které si mohou na hřišti dovolit, co chtějí. Údajně tak oba hříšníci, a především pak Mbappé, museli na kobereček, aby se celá situace vyjasnila.

S jakým vyústěním, může naznačit již nynější střetnutí. Mbappého chování se snažil hájit též sám Galtier, byť je jasné, že něco takového se zrovna jemu, který chce dbát na disciplínu a jasnou hierarchii v týmu, nemohlo líbit. "Nehrál tři týdny, nebyl po fyzické stránce v pořádku. Jeho frustrace a podráždění souviselo se samotným utkáním," vysvětloval. "Postupem času se zlepšoval. On je hráčem té nejvyšší úrovně a kvality, každý se zkrátka projevuje jinak," dodal.

Lille loni neprožilo povedený ročník. Sice se mu poměrně solidně dařilo na evropské scéně, jenže na domácí žádnou díru do světa neudělalo. Trenér Jocelyn Gourvennec prostě nevykázal takové výsledky, jaké stály za jeho předchůdcem Galtierem, takže ho pro letošek nahrazoval Paulo Fonseca. Ten zatím zaznamenal vítězství nad Auxerre a remízu v Nantes, obecně se pro něj konal celkem slušný začátek v novém severofrancouzském působišti. "V Portugalsku je někdy špatně, že tam žijeme v jakési vlastní bublině. Pro mě je důležité, že jsem odešel jak do Šachtaru, tak do Itálie. Když jste venku, rozšiřujete si vlastní obzory. Neměl byste být pouze uzavřený ve vlastních představách," říkal v rozhovoru pro televizní společnost Eleven Sports. "Jako člověk jsem se ovšem nezměnil, a to ani ve způsobu, jakým prezentuji své myšlenky."
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Léo Jardim - Zidádka, José Fonte, Alexsandro Ribeiro, Ismaily - André, Gomes - David, Yazici, Bamba - Bayo
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Sergio Ramos, Marquinhos, Kimpembe - Hakimí, Renato Sanches, Verratti, Nuno Mendes - Messi - Mbappé, Neymar
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.44 - 4.76 - 1.51
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Monaco - RC Lens  (sobota 17:00)
Ligu mistrů si sice letos Monaco nezahraje, musí se spokojit pouze s účastí u chudší fotbalové popelky jménem Evropská liga, i tak je však tenhle klub dostatečně atraktivní, aby přiváděl do své kabiny zajímává jména. A jedním z nich je i Mohamed Camara, jenž před pár dny dorazil z rakouského Salzburgu. Určitě by si velmi rád odbyl svůj premiérový start nyní proti Lens.

Malijský reprezentant se ve dvaadvaceti letech zabydlel slušně v áčkové reprezentaci, rovněž ve střední Evropě pod Alpami rostl do daleko důležitějších rolí. A ani v Monacu nemíní hrát druhé housle, chce se stát stabilní součástí základní sestavy. Nebude ale mít jednoduchý úkol, lépe řečeno se bude muset vyrovnat třeba i s takovými komentáři, že právě on má být novým Aurélienem Tchouaménim, který zamířil za zhruba osmdesát miliónů euro do Španělska, a to do Realu Madrid. "Byť je mladý, má přirozené schopnosti být lídr," upřesňoval jeho přednosti člen monackého představenstva Paul Mitchell, mající na starosti především sportovní stránku věci. "Museli jsme být trpěliví, abychom sem přivedli takového hráče, jakým je on," podotkl.

Týmu kouče Philippeho Clementa se nepovedl boj o hlavní fázi milionářské soutěže, na tento nezdar však musí urychleně zapomenout, neboť tempo Ligue 1 je neúprosné. Poté, co na úvod skolil venku Štrasburk, následně plichtil doma s Rennes. Drží se tak v současnosti na předních pozicích, kde se mimochodem hodlá pohybovat dlouhodobě. Podobně si každopádně počínal rovněž jeho současný protivník, Lens porazilo Brest a následně remizovalo na půdě Ajaccia.

Obecně si Les Sang et Or začínají na francouzské nejvyšší fotbalové scéně říkat o slovo čím dál hlasitěji. Pakliže by pokračovali v nastoleném výsledkovém trendu i nadále, konečně by jim o chlup nemusela uniknout cesta do evropských pohárů tak, jako tomu bylo v předchozích dvou sezónách. Monaco bezpochyby prověří jeho případné vyšší ambice zcela naplno. "Proti Ajacciu jsme si vytvořili pět šancí, soupeř jednu," smutnil před týdnem po bezgólovém klání hostující lodivod Franck Haise. "Měli jsme proměnit aspoň jednu. Mohli jsme vyhrát," dodal.
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Nübel - Aguilar, Maripán, Disasi, Jakobs - Matazo, Jean Lucas - Embolo, Diop, Gelson Martins - Ben Yedder
RC Lens - pravděpodobná sestava:
Samba - Gradit, Danso, Medina - Frankowski, Samed, S. Fofana, Machado - Sotoca, Kakuta - Ganago
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.87 - 3.99 - 4.17
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Marseille - FC Nantes  (sobota 21:00)
Jedním z taháků kola bude v sobotu večer utkání vicemistra Olympique Marseille proti loňskému vítězi Coupe de France FC Nantes. Ani jeden tým v prvních dvou kolech neprohrál a zatímco domácí mají bilanci jedné výhry a remízy, hosté si dělili body v obou případech. Marseille je favoritem, byť v minulosti ji "Kanárci" dokázali zaskočit.

Chorvatský trenér Igor Tudor začal na lavičce jednoho z předních francouzských klubů dobře a v zahajovacím kole si Marseille poradila s Remeší hladce 4:1. O poznání složitější to bylo o týden později v Brestu, kde se Les Phocéens zmohli jen na remízu 1:1. I tak je zisk čtyř bodů solidním počinem a zdali jde o povedený vstup do sezony ukáže následující kolo proti Nantes.

Marseille se netají nejvyššími ambicemi. Stejně jako loni chce i letos obsadit přední příčky a nejlépe vystrnadit PSG z trůnu. To samozřejmě bude velmi těžké a povedený začátek se proto jeví jako nutnost. Už brzy se totiž do ligového programu přimíchá i skupinová fáze Ligy mistrů, ve které Olympique Marseille nebude chybět.

V pohárech bude startovat i Nantes. Coby vítěz Coupe de France si zahraje Evropskou ligu. "Kanárci" po nezdaru v Trophée des Champions získali v prvních dvou kolech dva body. Za remízu v Angers i domácí plichtu s Lille. Do třetice všeho dobrého se pokusí zvítězit na Stade Vélodrome, což se jim podařilo před dvěma lety.

Svěřenci trenéra Kombouarého mají na začátku nového ročníku Ligue 1 poměrně těžký los. Zápas na půdě Marseille, poté venku Štrasburk a následně doma PSG. Pro sebevědomí týmu bude důležité získat co nejvíce bodů.

Média spekulují, že Igor Tudor udělá oproti zápasu v Brestu nějaké změny. Nahlas se hovoří o startu nové posily Alexise Sáncheze. Naopak nová akvizice se ještě nepředstaví v táboře hostí. Sissoko totiž zůstává pro problémy s kolenem stranou.
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Blanco - Mbemba, Gigot, Balerdi - Clauss, Rongier, Guendouzi, Tavares - Sanchez, Milik, Payet
FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Lafont - Castelletto, Girotto, Pallois - Coco, Blas, Moutoussamy, Chirivella, Merlin - Mohamed, Simon
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.69 - 4.07 - 5.27
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Lyon - ES Troyes  (pátek 21:00)
Lyon zatím v nové sezóně stačil sehrát pouze jedno utkání, hned v úvodním kole přehrál před vlastními fanoušky Ajaccio, a protože jeho poslední duel na půdě Lorientu byl odložený kvůli nezpůsobilé hrací ploše na Bretaňském poloostrově, sehraje opětovně zápas doma. A ani nyní se na jeho roli favorita fakticky nic nemění, přivítá totiž Troyes, jehož cílem je ligové udržení.

Alexandre Lacazette, Corentin Tolisso a Nicolás Tagliafico, tato tři jména jsou asi těmi vůbec těmi nejzvučnějšími, které během přestupového období doplnila kádr Les Gones. Všichni tři se zapojili do otevíracího mače proti korsickému výběru, nutno ovšem podotknout, že domácí v něm žádný dechberoucí výkon nepředvedli. "Chci, aby mí hráči přebírali iniciativu," uvedl lyonský lodivod Peter Bosz. "Chci, aby spolu více mluvili, pak je vše s hráči, jako je Tolisso nebo Lacazette, daleko snazší. Corentin aktuálně není schopný absolvovat celých devadesát minut, ale bude hrát víc jak pětadvacet. Uvidím v den klání. V záloze máme docela přetlak."

Troyes nevstoupilo do tohoto ročníku v nijak ideálním rozpoložení, nejprve nevyzrálo venku na Montpellier, následně jednoznačně nestačilo na nováčka Ligue 1 z Toulouse. I proto, že během uplynulých dvou případů inkasovalo dohromady šest branek, okupuje až předposlední pozici tabulky. Hůře už si počínala v defenzivních činnostech pouze Remeš, která obdržela ještě o dva góly více. "Samozřejmě budu o své sestavě hodně přemýšlet," povídal hostující stratég Bruno Irles. "Mám nicméně s tímto kádrem určité jistoty, takže nehodlám překopávat úplně celý fotbal. Takový krok by byl hloupý. Ale ano, nemám v kabině jen jedenáct hráčů."
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Riou - Gusto, Thiago Mendes, Lukeba, Tagliafico - Lucas Paquetá, Lepenant, Caqueret - Tete, Lacazette, Toko-Ekambi
ES Troyes - pravděpodobná sestava:
Gallon - T. Baldé, Rami, Palmer-Brown, Salmier, Larouci - Mama Baldé, Kouamé, Tardieu, Dong - Ugbo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.30 - 6.00 - 10.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain220010:26
2.Olympique Marseille21105:24
 Lille OSC21105:24
4.Toulouse FC21104:14
5.AS Monaco21103:24
 RC Lens21103:24
7.Olympique Lyon11002:13
8.FC Lorient11001:03
9.Montpellier HSC21015:73
10.Clermont Foot21014:73
11.OGC Nice20202:22
 Angers SCO20202:22
13.FC Nantes20201:12
14.Stade Brestois20113:41
15.Racing Strasbourg20112:31
16.AC Ajaccio20111:21
 Stade Rennes20111:21
18.AJ Auxerre20113:61
19.ES Troyes20022:60
20.Stade Reims20023:80

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (23)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Vím že už máme odehraný dva kola, ale stejně mi před koncem přestupového období příjde nesmysl se snažit nějak odhadnout tabulku, protože jsou týmy kde to vyloženě stojí na dvou, třech hráčích. Ale tak zkusím to.

1. PSG

2. Marseille

3. Monaco

4. Lyon

5. Rennes

6. Nice

7. Lille

8. Lens

9. Toulouse

10. Strasbourg

11. Nantes

12. Brest

13. Montpellier

14. Angers

15. Reims

16. Auxerre

17. Lorient

18. Clermont

19. Troyes

20. Ajaccio

Reagovat
Langi

Lyon bude v TOP3 a nebo naopak zase v klidu 7.-8…nic mezi podle me neni mozne

Reagovat
juninho8

Boj o titul v suchom tričku

Reagovat
Seydou Doumbia

po dnešním zápase ještě aby ne

Reagovat
Seydou Doumbia

nezopakujeme čtverec dva roky zpátky jo?

Reagovat
juninho8

Mám úctu ku komentátorom ako takým, nie je to ľahké povolanie, ale tento týpek čo komentuje na Nova Sporte aj dnes OM - Nantes, tak ten mi pije krv už pár rokov. Vymýšľa si slová, skloňuje ako prvák a reálne rozmýšľam, že to budem pozerať bez zvuku? To sa ešte nikto naňho nesťažoval a nemajú niekoho normalnejsieho?

Reagovat
Seydou Doumbia

taky ho moc nemusím bohužel to je asi nastavený tak že každý komentátor má určitý počet sportů/akcí a to prostě musí odkomentovat at to nějak více sleduje nebo ne...kdyby to komentoval nějaký fanoušek ligy tak to vypadá jinak, bohužel mi na email neodepsali, protože bych měl zájem

Reagovat
juninho8

Väčšinou nemám proti nikomu nič, ale v poslednej dobe mi niektorí začínajúcich vadiť. Hlavena ako zarytý fanúšik Slovana, Laco Molnár ako spolukomentátor a tento týpek na Nova Sporte

Reagovat
smazaný uživatel

v pátek byl zápas Lyonu na Voyo a bylo to bez komentáře.Jako na stadionu super nikdo tak nekecal blbosti

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepší je když hned v úvodu komentátor přivítá diváky : vítejte na Stade de Gerland ke Lyon hrje své domácí zápasy asi má přehled

Reagovat
juninho8

Bejvavalo

Reagovat
juninho8

Keby Simon nebol v zakončení taký tragéd tak to mohlo byť kľudne 0:2 Na druhú stranu aj domáci mali nejaké slušné minimálne pološance....

Reagovat
juninho8

Celkom smiešna penalta....neviem neviem.... navyše aj druhá žltá....a Blas to teda pekne napálil.....frajirek jeden....tiež je to taký hráčik na facku...sebec prvej kategórie.....

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
ADM

PSG

Reagovat
Switchback

Leo <3

Reagovat
FC Porto FC

Radost se dívat na tukec těch tří

Reagovat
Kily8

Reagovat
ADM

Leo, Ney a Hakimi su uplne inde

Reagovat
patas92

Tuhle sezónu se za výhru bude považovat nedostat od PSG pět gólů.

Reagovat
ADM

Neymar musí byť posledne 2-3 tyzdne najlepší hrač na svete

Reagovat
Sali5

No má v lize zatím 5+6 za 3 zápasy + ještě 2 góly v Superpoháru

Reagovat
Kily8

Dnes som to pozrel presne. Neymar má z posledných 19 zápasov 22 gólov+ 10 asistencií!!! To je brutálne, neviem kedy mal naposledy niekto takú štatistiku...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele