Poslechněte si Krylovu píseň Salome v podání písničkářky Kaczi

20. srpen 2022, aktualizováno

Zpěvačka a hudebnice Kaczi natočila v Českém rozhlase Ostrava známou skladbu Karla Kryla Salome. Videoklip v režii Michala Popa jsme zveřejnili v neděli 21. srpna v 9:00 a píseň zároveň zařadili do playlistu.

Karel Kryl točil materiál na své legendární album Bratříčku, zavírej vrátka na konci 60. let v ostravském rozhlase, což připomíná i socha a pamětní deska před rozhlasovou budovou ve Šmeralově ulici.

Čtěte také

Frýdecko-místecká písničkářka Kaczi nyní ve stejném studiu natočila novou verzi Krylovy balady Salome, a to včetně videoklipu, který byl zveřejněn symbolicky během letošního 21. srpna.

„Celá budova Českého rozhlasu v Ostravě má svou historickou atmosféru a stát v místnosti, kde před 53 lety stál Karel Kryl, byla pro mě velká čest,“ popsala zpěvačka Kaczi své pocity z natáčení, které se odehrávalo v rozhlasovém činoherním studiu, dnes označovaném jako režie a studio 2.

Kaczi zpívala písničku Salome veřejně poprvé při odhalení pamětní desky Karla Kryla na budově ostravského rozhlasu loni v říjnu. Současně s odhalením pamětní desky došlo i k přejmenování prostoru před budovou Českého rozhlasu Ostrava na Nároží Karla Kryla.

Socha Karla Kryla před ostravským rozhlasem

„K doprovodnému programu jsme tehdy oslovili Kaczi jako výraznou představitelku mladé písničkářské generace v našem kraji, přičemž jsme výběr repertoáru nechali na ní,“ připomíná ředitel ostravského rozhlasu Josef Podstata.

„Ve hře bylo několik Krylových songů, které se mi líbí, ale Salome mi nejvíce sedla pěvecky společně s akordeonem, tak bylo rozhodnuto,“ doplňuje umělkyně. 

autor: Anna Klepalová

Související

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka