Etapa z Benet do Civray byla dlouhá 153 km a závodníci při ní nastoupali pouhých 713 výškových metrů. Na trase byla vypsána jedna sprinterská a jedna vrchařská prémie. 

V denním úniku se ocitla trojice Kanaďan Carson Miles, Ir Darren Rafferty a Švýcar Félix Stehli. Když se 17 km před cílem přiblížil peloton na pár sekund, pohltil Ira a zbylé dvojici dal ještě chvíli vyniknout. O 5 km dál byli i oni dojeti, jenže z pelotonu vyrazil Ital Lorenzo Milesi a jeho se zachytil znovu Félix Stehli, takže si pobyt v úniku prodloužil o dalších 10 km. A protože vyhrál dnešní jedinou vrchařskou prémii, zítra odstartuje v puntíkatém.

Nakonec tedy žádný odvážlivec tlaku hlavní skupiny neodolal a došlo na hromadný závěr. Opět se odehrál do mírného stoupání a tentokrát byl nejšťastnější Casper Van Uden.

Stejně jako včera dojel na 2. místě Dán Sebastian Kolze Changizi. A potřetí na 3. místě byl klasifikován Brit Samuel Watson.

Soren Waerenskjold díky dnešnímu 6. místu udržel i pro zítřek žlutý dres.

Petr Kelemen se posunul na 10. příčku a stejně jako 105 dalších cyklistů ztrácí na vedoucího muže 1 sekundu. Nikdo z našich ani dnes neztratil žádný čas, když dokončili v pelotonu o 130 lidech.

"První čtyři etapy jsou si podobné a nejspíš budou mít obdobný průběh. Něco napoví úterní časovka družstev, to hlavní se odehraje v posledních třech dnech. V těchto úvodních etapách je potřeba dát pozor na pády. Dnes to kluci zase zvládli velmi dobře pozičně. Závěr etapy vypadal na papíře jednoduše, ale poslední 1,5 km byl stále - sice do mírného - ale kopce, takže docela náročný. Ukázalo se, že Mathias má výbornou formu, což potvrdil dnešním 7. místem," řekl k etapě reprezentační trenér Tomáš Konečný.

Livestream.

Výsledky.