Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.05.2024 13:58

Pozor! Dálnice D5 - 78.2km na trase Rozvadov - Praha dočasně uzavřena

Odstavený porouchaný kamion. Odklon na exitu89.

Plzeň vydala brožuru, která shrnuje bytovou politiku města

21.08.2022 10:31

Více než 345 milionů korun prostavěla Plzeň za posledních osm let v bytové oblasti, na opravy a rekonstrukce svého bytového fondu kromě toho dala přes půl miliardy korun. Co se v brožuře dozvíte?

Plzeň brožura_MMP

Aktuálně má město vytipované a schválené lokality pro výstavbu zhruba 400 nových městských nájemních bytů s investicí 800 milionů až jedné miliardy korun. Město se tím snaží řešit bytovou nouzi mladých, hendikepovaných, seniorů, osob v krizi, samoživitelů a dalších. Nově vydaná brožura obsahuje hotové i připravované projekty.

„Brožura nazvaná Příběhy úspěchů má 73 stran, na nichž ukazujeme, co vše se v bytové politice města podařilo. U každého z projektů jsou i fotografie, u připravované výstavy máme vizualizace. Že má naše úsilí smysl, pak dokazují konkrétní osudy občanů popsané v poslední části. Jen od roku 2016 do května 2022 bylo občanům Plzně poskytnuto 1173 bytů,“ uvedl náměstek primátora David Šlouf

Město Plzeň zveřejňuje všechny své volné nájemní byty (vyjma bytů zvláštního určení) na webových stránkách www.byty.plzen.eu. Lidé v bytové nouzi, ohrožení ztrátou bydlení či patřící do nejzranitelnějších skupin pak mohou kontaktovat přímo městské Kontaktní místo pro bydlení sídlící v Jagellonské ulici 8, kde s registrací či přihláškou na byt zájemcům pomohou magistrátní úředníci. Kontaktní místo je žadatelům k dispozici každé pondělí a středu od 8 do 17 hodin. 

Novou brožuru naleznete zde, ve vytištěné podobě na Odboru dostupného bydlení a sociálního začleňování Magistrátu města Plzně.

foto MMP

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT