Hokejista Jakub Zajíček zůstává v Chomutově. Pirátem bude celou nadcházející sezónu
Foto: Kateřina Kundertová. Zdroj: Piráti Chomutov
Louny

Chomutov - Krátce před přípravným derby v Ústí nad Labem doplnil kádr Kamila Koláčka s Petrem Martínkem a už ho neopustí. Útočník Jakub Zajíček se v prvním duelu za Piráty uvedl asistencí a dvěma vybojovanými přesilovkami. V chomutovských barvách nakonec stráví celou druholigovou sezónu 2022/2023.

„Čekáme od něj aktivní hru, dobré bruslení a potvrzení produktivity z juniorské soutěže,“ konstatuje sportovní manažer Petr Jíra, který mladého útočníka kontaktoval. „Když jsme se dozvěděli, že končí na zkoušce v Jihlavě, Jakuba jsem hned oslovil a on se druhý den hlásil na předzápasovém tréninku,“ popisuje šéf sportovní úseku.
Nedávno dvacetiletý rodák z Mladé Boleslavi si podle vlastních slov váží šance, kterou pod vrcholky Krušných hor dostává. „Jsem rád, že tu můžu být,“ hlásí bez váhání. „Budu se snažit důvěru splatit a doufám, že se mi bude dařit. Chomutov má skvělé zázemí i hráče,“ libuje si mladík, jenž ve druhém startu naskočil doma s Chebem po boku Viktora Hübla s Františkem Lukešem.
„Hrálo se mi s nimi výborně. Jsou to zkušení hráči, kteří ví, co s pukem udělat,“ přibližuje. „Přihráli mi na dost tutovek, které jsem bohužel neproměnil, což mě mrzí. Jsem za tuhle příležitost rád a užil jsem si to, ale musím toho od nich ještě dost okoukat,“ uvědomuje si mladík startující seniorskou etapu kariéry.
Jakub Zajíček začínal s hokejem v Benátkách nad Jizerou, kde také v sezóně 2021/2022 odehrál první čtyři mistrovské zápasy mezi dospělými, v nichž zapsal tři asistence. Než zakotvil před sezónou 2015/2016 v mladoboleslavském dorostu, strávil sedm žákovských let v pražské Spartě. Město automobilů opustil během ročníku 2018/2019, kdy se vydal na sever Evropy.
Za první švédskou štaci si vybral Karlskronu, již hned v létě 2019 opustil. Zamířil do Lidingö, kde také skandinávskou anabázi završil a zvolil návrat do České republiky. Úvodní libereckou sezónu mu předčasně ukončila pandemie koronaviru, v té druhé zazářil a pomohl juniorům Bílých Tygrů ke stříbru. Severočeši v sedmizápasové finálové sérii podlehli Plzni.
Jakub Zajíček vytvořil s Adamem Měchurou a Lukášem Nezbedou obávanou útočnou letku, která se v základní části DHL extraligy vměstnala do elitní čtveřice kanadského bodování. Vklínil se mezi ně pouze druhý Eduard Šalé z brněnské Komety. Nejnovější posila Pirátů zapsala ve 48 startech 33 gólů a 51 asistencí, což stačilo na čtvrtou příčku. V play-off přidal někdejší reprezentant do 16 let jedenáct bodů za tři přesné zásahy a osm přihrávek v šestnácti bitvách. Další seniorské body bude sbírat v Chomutově, kde bude chtít jistě brzy ukončit i čekání na premiérový gól mezi dospělými.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru