Doba čtení:1 m, 3 s
Německo dosud nezavedlo embargo na dovoz ruského plynu a v zemi se vede debata, jak nahradit suroviny z Ruska před blížící se zimou. Foto: wikipedia.org

Před německým kancléřem Olafem Scholzem se svlékly dvě ženy, nápisem na hrudi žádaly zavedení embarga na dovoz ruského plynu. Sankce proti Rusku, včetně těch na omezení dovozu surovin, jsou součástí reakce Západu na napadení Ukrajiny Ruskem. K incidentu došlo během dne otevřených dveří v sídle německé vlády.

Scholz v zahradě kancléřství diskutoval s návštěvníky. Ženy ho požádaly o společnou fotografii, a když stál kancléř mezi nimi, tak se svlékly. Na situaci pohotově zareagovala ochranka a odvedla je.

Německo doveze nejméně 32 milionů tun uhlí

Německo dosud nezavedlo embargo na dovoz ruského plynu a v zemi se vede debata, jak nahradit suroviny z Ruska před blížící se zimou. Zatímco ministr hospodářství za Zelené Robert Habeck odmítl myšlenku prodloužení životnosti posledních tří německých jaderných elektráren, ministr financí Christian Lindner z liberálních svobodných demokratů (FDP) uvedl, že jaderné elektrárny jsou lepší než uhelné.

Scholz během veřejné debaty připomněl různé snahy Berlína o nalezení alternativních zdrojů energie, včetně terminálu na zkapalněný zemní plyn, který by mohl být uveden do provozu na začátku roku 2023, píše AFP.

Close

Generic selectors
Pouze přesná schoda
Hledat v titulcích
Hledat v obsahu
Post Type Selectors
Hledat pouze v kategorii
Energetická bezpečnost
Komentáře
Rozhovor
Videa
Z domova
Zajímavosti
Ze světa