InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Folk koncert kapel Spolektiv a Jistem

    sobota 11.5 19:00 - Na Ostrově, ul. Na Dubovci, Strakonice

  • Koncert kapely Parkán

    sobota 11.5 20:00 - Podskalí – Hospůdka Ostrov, Strakonice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

V Týně jsou dvě nové kandidátky. Kdo se uchází o křeslo starosty?

TÝN NAD VLTAVOU - O místa v 21 členném zastupitelstvu se v Týně stejně jako před čtyřmi lety uchází devět volebních stran. Dvě se objevují nově, kandidátka starosty Ivo Machálka v jiném stranickém dresu. Před čtyřmi lety jeho tým reprezentoval Stranu svobodných občanů, nyní Trikoloru. Lídrem je nadále Ivo Machálek. K vidění jsou ale i jiné přestupy.

 

Nekandidují už Tejňáci, za které před čtyřmi lety získal jediný mandát učitel gymnázia Jiří Šálený, tehdy bezpartijní, dnes člen ODS na kandidátce této strany. Kandidátkou do čela města je za ODS místostarostka Martina Sudová. 

Nově se objevuje kandidátka SPD v čele s projektantem a soudním znalcem Pavlem Bočkem. O znovuzvolení usiluje  předseda bytového družstva Eduard Frýba, stávající zastupitel za KSČM a lídr této kandidátky, stejně jako zastupitel Jiří Netík, zemědělec, který je lídrem KDU-ČSL. 

Piráty vede do voleb krajský zastupitel Jan Novák, bývalý týnský radní, který během volebního období odstoupil. Ve střetu byl s Davidem Slepičkou, kterého později zastupitelstvo odvolalo z rady města. David Slepička v minulých volbách kandidoval za ČSSD, poté se stal s bývalým hejtmanem Jiřím Zimolou spoluzakladatelem jeho hnutí Změna a nyní se objevuje na kandidátce Fandíme Týnu jako číslo čtyři - lídrem je vedoucí policejního oddělení Michal Chmela.  

Jedničkou kandidátky ČSSD a Nezávislé osobnosti je důchodce František Němec.

Občanská iniciativa Pro Tejn, minulý vítěz voleb odsunutý do opozice, opět staví do čela stávajícího zastupitele Karla Hladečka a s ním kandidují i všichni čtyři další stávající zastupitelé. 

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • chataři Březinka 

    Reagovat

     

    Hlavně si zvolte v Týně pana lidovce - lidumila Netika !!! My všichni chataři i rybáři mu u děkujeme za krásnou dovolenou, klidné prázdniny dětem, které se díky jeho " kukuřici " nedostaly ani k Lužnici. Museli jsme je vozit na koupání do Koloděj nebo na pískovny. Řeku máme před chatami!!!!! Vlastně ne- nejdřív pole ( místo louky) s kukuřicí a divočaky ! O srnkach, zajicich ptácích si můžeme nechat dnes už jenom zdát. Rybářům znemožnil příjezd k řece , kde na ně poslal ještě Policii ! Ale že jeho synové s traktory jezdí po soukromé cestě, rozjezdi ji, vyjedou rigoly,to pana Netika nezajímá! Prostě to s námi se všemi myslí dobře ! Celá léta krásná dovolená, prázdniny- letos abychom se všichni přestěhovali do Chorvatska, Itálie..... Maledivy. Nebo chaty věnovali panu Netikovi na charitu! Škoda pro nás na Březince v Kolodějích, že mu louky paní hraběnky ze zámku prodali! Dokud měl louky v pronájmu, nebyl scho,pnej usušit a odvézt balíky sena, leželi tam ještě další rok! Takže výborný a perspektivní radní !!!

    Vloženo 28.8.2022 21:15:19

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace