InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Ivana Říhová: Muzeum v proměnách času (1967-2024) – historická přednáška

    Úterý 21.5 17:00 - Strakonice, Šmidingerova knihovna

  • Klub deskových her

    Úterý 21.5 18:00 - Čajovna Na Půdě, Strakonice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Strašení v Níkovicích málem nebylo. Nakonec ho parta strašidel nenechala padnout

 Autor: Martin Petřík

    Autor: Martin Petřík

NÍKOVICE - Noční strašidelné putování se v Níkovicích na Písecku koná dobrých dvacet let. Letos reálně hrozilo, že by se oblíbená akce nemusela uskutečnit. Dosavadní organizátoři se rozhodli skončit. Nakonec tradici zachránil Jakub Hanák, který převzal štafetu a s přáteli uspořádal v sobotu 27. srpna další ročník.

 

Jakub Hanák a přátelé se proměnili v deset strašidel, společně připravili i různé strašidelné kulisy na cestě, která měřila něco přes kilometr. Děti byly rozděleny do dvou skupin, každá se postupně zastavila na pěti stanovištích, kde čekala smrtka, čert, satan, hrobník nebo mrtvá princezna. Ze tmy se ozývaly všelijaké strašidelné zvuky a i dětského křiku nebylo málo. Kdo ale statečně došel až do cíle, mohl se těšit na dort Moniky Marešové z Milevska. 

Na závěr děti čekalo závěrečné focení se strašidly.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace