InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Ivana Říhová: Muzeum v proměnách času (1967-2024) – historická přednáška

    Úterý 21.5 17:00 - Strakonice, Šmidingerova knihovna

  • Klub deskových her

    Úterý 21.5 18:00 - Čajovna Na Půdě, Strakonice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Matěj Vaněk vybojoval na ME juniorů dva individuální tituly, se sestrou Klárou přivezli devět medailí

Matěj Vaněk a Klára Vaňková s medailemi z evropského šampionátu juniorů. , Autor: Kanoe.cz

Matěj Vaněk a Klára Vaňková s medailemi z evropského šampionátu juniorů.     Autor: Kanoe.cz

BANJA LUKA/TÁBOR - Čeští sjezdaři na divoké vodě mají za sebou mimořádně úspěšný evropský šampionát juniorů a závodníků do 23 let. V bosenské Banja Luce vybojoval český tým celkem 40 cenných kovů a zcela ovládl hodnocení národů. Mezi nejúspěšnější závodníky patřili i členové oddílu kanoistiky VS Tábor Klára a Matěj Vaňkovi – Matěj vybojoval pět titulů a dvě stříbra, Klára získala dvě zlata.

 

Rodák z Tábora Matěj Vaněk si do Bosny přivezl skvělou formu, hned první medailový den 26. srpna se stal trojnásobným juniorským mistrem Evropy – nejprve ovládl individuální závod ve sprintu, na téže trati triumfoval na deblkánoi s parťákem Karlem Rašnerem a další zlato přidal v hlídkách společně s Ondřejem Veselým a Matoušem Beierem. Na závěr dne navíc přidal stříbro v hlídce deblkanoistů.

„Je to super. Po kvalifikacích jsem měl cíl dvou zlatých medailí, což se podařilo splnit, navíc jsme přidali medaile i v hlídkách. Přiznám se, že jízda na singlu se úplně stoprocentně nepovedla, u kamene mi to dost uteklo na levou ruku, ale naštěstí jsem to nějak zachránil. Po dojetí cílem jsem tušil, že by to mohlo stačit. Je skvělé, že to vyšlo," uvedl Matěj Vaněk.

Jak se dařilo Vaňkovi v dalších závodech a ohlasy jeho sestry Kláry Vaňkové nabídne středeční Týdeník Táborsko.

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Náhodný čtenář 

    Reagovat

     

    Tomu říkám skvělá reprezentace Tábora - Vaňkovým patří obrovská gratulace (a je to rozdíl oproti primadonám z FC Silon Táborsko, plácajícím se na téměř konci tabulky.....).

    Vloženo 30.8.2022 22:44:07

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace