Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Španělské úřady varují turisty: Hotely zamořily štěnice!

Autor: rc - 
30. srpna 2022
19:04

Turisté vyrážející do španělských letovisek by se měli mít na pozoru. Domů by si totiž mohli přivézt nevítaný suvenýr. Španělské úřady varují, že se v hotelech v oblíbených destinacích vyskytly štěnice!

Španělsko je oblíbenou destinací českých turistů, kteří si tam zamilovali dlouhé písečné pláže, dobré jídlo a památky. V oblibě mají zejména ostrov Mallorca, Kanárské ostrovy a pak španělské Alicante.

Ovšem, pokud se chystáte letět právě do těchto destinací, předtím, než ulehnete do hotelové postele, měli byste ji zkontrolovat. Národní asociace společností pro ochranu životního prostředí (ANECPLA) varuje, že zaznamenali výskyt štěnic v hotelech!

„Tento parazitický hmyz o délce mezi pěti a šesti milimetry obvykle hnízdí v postelích, v záhybech prostěradel, nábytku nebo křesel a živí se převážně lidskou krví,“ uvedl generální ředitel asociace pro britský deník The Sun s tím, že kousnutí štěnice může způsobit alergickou reakci, nespavost a stres.

Turista si zároveň štěnice může odvézt domů. „Díky své malé velikosti se často schovají mezi oblečení nebo kufry,“ varuje. Štěnice se mohou vyskytnout i v pěkných hotelech, kde bychom je vůbec nečekali. Turisté by tedy měli pořádně prohlédnout pokoj.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi