Charitativní akce lounských sportovců přinesla chomutovskému onkologickému oddělení přes tři sta tisíc korun
Primářka Onkologického oddělení Krajské zdravotní, a.s. - Nemocnice Chomutov, o.z., MUDr. Martina Chodacká při vyhlášení výtěžku z benefiční akce sportovců Befit Louny na lounském výstavišti. Foto: KZ
Louny

Louny/Chomutov - Na podporu Onkologického oddělení Krajské zdravotní, a.s. - Nemocnice Chomutov, o.z., se uskutečnil v sobotu 27. srpna 2022 již 7. ročník dobročinné akce „Memoriál Peti Hezlové“, poprvé na výstavišti v Lounech. (Psali jsme ZDE) Celé odpoledne zde probíhaly sportovní akce, cvičení a dětské soutěže, v jeho závěru i módní přehlídka. Pořadatel akce, sportovní spolek Befit Louny, si dal za cíl přilákat ke společným pohybovým aktivitám i rodiny s dětmi a přinést z registrace a vstupného pro chomutovskou onkologii co nejlepší finanční výsledek.

„Myslím, že obojí se nám povedlo. Letos tak budeme moct předat Onkologickému oddělení Nemocnice Chomutov, kde se naše kamarádka, kolegyně a členka našeho sportovního sdružení Petra Hezlová léčila, krásných 333 530 korun. Náš projekt pomáhá usnadnit život těm, kteří potřebují pomoc a kvalitní lékařskou péči. Proto jsme rádi, že oslovuje stále více lidí – v předchozích letech pro chomutovskou onkologii přinesl celkem tři čtvrtě milionu korun. Děkujeme všem, kdo naše snažení podpořili a podporují,“ uvedla Ing. Andrea Kloučková z pořádajícího Befit Louny.

„Velmi si vážím letité podpory a spolupráce členů Befit Louny a všech obyvatel Lounska, kteří už mnoho let jako jediní z našeho regionu finančně podporují chomutovskou onkologii. Je velmi milé se každoročně setkávat na Memoriálu Peti Hezlové s takovým nadšením lidí, kteří i v této nelehké době plné negativních informací neváhají přispět na zlepšení prostředí pro onkologické pacienty. Jsem moc ráda, že chomutovská onkologie má tolik úžasných podporovatelů a všem jim patří náš velký dík,“ řekla MUDr. Martina Chodacká, primářka Onkologického oddělení Krajské zdravotní, a.s. - Nemocnice Chomutov, o.z.

„To, že díky aktivitám sportovců z Loun a jejich přátel celková částka získaná na podporu našeho onkologického oddělení od roku 2016 již přesáhla hranici jednoho milionu korun, je jedinečné a skutečně obdivuhodné. Děkujeme za ni,“ uvedl ředitel chomutovské nemocnice MUDr. Michal Zeman, Ph.D.

Z příspěvků získaných díky aktivitě členů Befit Louny mohlo na chomutovském onkologickém oddělení dojít k jeho rekonstrukcím a úpravám, aby se zde pacienti v době hospitalizace cítili příjemněji. Nadstandardně se vybavily a revitalizovaly pro ně pokoje, zrekonstruovaly společné prostory a dále se vylepšují i místnosti pro zaměstnance. „V letošním roce je naším cílem upravit společné prostory oddělení, což jistě ocení i návštěvy pacientů,“ dodala Ing. Andrea Kloučková.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru