Nad městem má do konce letošního roku vyrůst nové psí hřiště
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Nad Pokraticemi v ulici Opuková vyroste nové psí hřiště. Město tak vyhoví přání občanů, kteří tento nápad přihlásili v roce 2020 do participativního rozpočtu. Tam sice prvenství a finanční podporu nezískal, ale městu se líbil natolik, že začalo pracovat na jeho realizaci.

„Pokud takzvané úřední kolečko dopadne dle našich představ a získáme všechna potřebná povolení, hřiště bude postaveno ještě v tomto roce,“ upřesnila Ladislava Čelková, koordinátorka Zdravého města Litoměřice, které realizaci stavby připravuje.

Oplocené hřiště o velikosti cca 130 m2 bude obsahovat prvky pro agility, což jsou cvičení, kdy psovodi provádějí své zvířecí miláčky řadou překážek pomocí bezkontaktních hlasových a ručních signálů. „Na místě nebudou samozřejmě chybět lavičky či koše na psí exkrementy,“ sdělil městský radní Filip Hrbek. „Oslovili jsme již odbornou firmu, která nám hřiště postaví. Má bohaté zkušenosti a spolupracuje i s mistryní republiky v agility,“ doplnil Lukas Wünsch, místostarosta města.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru