Premier League - preview 6. kola: Manchester United - Arsenal

03.09.2022, 08:41, aktualizováno 04.09.2022, 08:41
Previews
Marcus Rashford (© AFP)
Manchester United s Arsenalem vzpomínají na zašlou slávu, londýnský klub letos zatím oprašuje své úspěchy a na sérii výher hodlá navázat i na Old Trafford. Neděle nabízí jenom dva duely, program otevřel souboj Brightonu s Leicesterem...
Brighton & Hove Albion - Leicester City  (neděle 15:00)
Domácí zažívají povedený vstup do nového ročníku a v současné chvíli jsou na čtvrtém místě. Leicester prohrál poslední čtyři zápasy v řadě a v Brightonu se pokusí odrazit ze dna tabulky.

V Brightonu vládne dobrá nálada. Čtvrtý celek si připsal hodnotné skalpy Manchesteru United nebo West Hamu. V posledním kole však poprvé odešel bez bodu, když ho na svém stadionu porazil Fulham. V druhém poločase se v rozmezí sedmi minut prosadili dvakrát domácí a hosté dokázali jen snížit.

Svěřenci Grahama Pottera spoléhají zejména na solidní defenzivu, jelikož obdrželi pouhé tři góly, v útoku zase vyniká Pascal Gross, který si v prvních pěti utkání připsal tři branky a jednu asistenci. Brighton navíc na domácím stadionu neprohrál již šest zápasů v řadě.

Domácí tým hlásí před nedělním zápasem dvě absence. Do utkání určitě nezasáhnou Lallana a Moder. Po zranění kolena se naopak vrací záložník Sarmiento.

Leicester ve čtvrtek doma prohrál s Manchesterem United a byla to pro něj čtvrtá porážka za sebou. Hosté zažívají velmi špatný vstup do sezóny, když zatím získali jediný bod a v tabulce se nachází na posledním místě se záporným skóre 6-11. Brendan Rodgers tak bude v Brightonu bojovat o setrvání na lavičce Foxes.

Levý obránce Leicesteru, Luke Thomas, si uvědomuje, jak moc důležité utkání tým o víkendu čeká. "Všichni věříme, že se o víkendu proti Brightonu můžeme odrazit k lepším výsledkům, je to pro nás nesmírně důležité utkání. Pořád je to jenom úvod sezóny, máme za sebou pět zápasů, je čas vrátit se tam, kam patříme. Doufám, že se nám to v neděli podaří," řekl v předzápasovém rozhovoru Thomas.

Hosté nemohou počítat s několika hráči. Utkání s Brightonem vynechají z důvodu zranění Amartey, Bertrand a Pereira.
Brighton - pravděpodobná sestava:
Sánchez - Veltman, Dunk, Webster - Lamptey, Allister, Caicedo, Groß, Estupiñán - Welbeck, Trossard
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Ward - Castagne, Amartey, Evans, Justin - Tielemans, Ndidi, Dewsbury-Hall - Maddison, Vardy, Barnes
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.89 - 3.59 - 4.55
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Manchester United - Arsenal FC  (neděle 17:30)
Nejatraktivnější zápas 6. kola nás čeká na Old Trafford. Manchester United přivítá první Arsenal. United se po třech vítězství v řade vyšvihli na páté místo a pokusí se o první body obrat Gunners, kteří zatím suverénně vévodí Premier League.

United se začínají výkonnostně zvedat, což potvrdili i ve čtvrtečním zápase s Leicesterem, který vyhráli 1-0. Rudí ďáblové zlepšili obranu a v druhém utkání po sobě udrželi čisté konto. Domácímu týmu prospěla změna na stoperské pozici. Lisandro Martínez vytvořil s Varanem stabilní dvojici, a dal rychle zapomenout na nepovedené výkony Harryho Maguirea.

V nedělním zápase čeká United první Arsenal, jenž ještě neztratil ani jeden zápas a se ziskem 15 bodů je v čele Premier League. K dispozici domácímu týmu bude i nová posila, brazilský křídelník Antony, který přišel za rekordních 95 miliónů eur z Ajaxu. Erik ten Hag má tedy z čeho vybírat.

V dobré formě hraje Jadon Sancho, autor dvou gólů z posledních tří zápasů. Anglický křídelník před zápasem řekl, že si celý tým dobře uvědomuje, jak moc nebezpečný Arsenal v současné chvíli je. "Vyhráli pět z pěti, takže víme, že to bude náročný zápas. Nejdůležitější je, abychom hráli jako tým. Po porážce s Brentfordem jsme absolvovali náročné tréninky, což nám velice prospělo. Já sám se v tuto chvíli cítím velmi dobře na hřišti i mimo něj," prohlásil Sancho.

Domácí kouč bere utkání s Arsenalem jako výzvu a těší se na ni. "Užívám si taktické výzvy. Každý další zápas je pro mě výzvou a čelit tomu je opravdové potěšení. Jde o to, abychom se zlepšovali jako tým a pracovali na sobě. V této lize týmy praktikují spoustu různých herních systémů, které se liší, a to je dobře. Je to o hledání způsobu, jak proti nim uspět a vyhrát," prohlásil nizozemský lodivod před zápasem.

United se po třech vítězství za sebou vyhoupli na páté místo a na chvíli umlčeli kritiky. Zápas s Arsenalem určitě vynechají Martial, Pellistri a Williams. S lehkými zraněními laborují Shaw a Wan-Bissaka, kteří by ale do začátku utkání mohli být připravení. Naopak po zranění se vrací do sestavy Lindelöf.

Arsenal prožívá snový úvod sezóny a zatím prochází soutěží bez ztráty kytičky. V posledním zápase si Gunners poradili s nevyzpytatelnou Aston Villou a udrželi neporazitelnost. V herní pohodě je zejména trio - Martinelli, Ødegaard, Jesus. Mužstvo zdobí i solidní defenziva, hosté inkasovali čtyři branky a pouze Brighton je na tom lépe.

Mikel Arteta věří, že jeho tým na Old Trafford uspěje. "Není to nic nového, dokázali jsme to už dříve a myslím si, že to můžeme zopakovat znovu. Pokud tam nepřijedeme s tím, že chceme vyhrát, tak bude lepší, když zůstaneme doma. Samozřejmě, že nás čeká zápas s velkým rivalem. Když se podíváte na jejich tým, nové hráče, které přivedli a na množství peněž, které utratili na přestupovém trhu, tak víte, že vyhrají spoustu zápasů," řekl španělský kouč.

Gunners budou v zápase postrádat Elnenyho, Nelsona a Parteyho. Nejistý start je u tria - Ødegaard, Ramsdale, Zinchenko. Všichni tři hráči se potýkají s lehčími zraněními a je možné, že se do zápasu nestačí dát do pořádku.

V minulé sezóně United na domácím hřišti zvítězili v poměru 3-2, v druhém vzájemném zápase doma vyhrál Arsenal 3-1. V posledních 15 zápasech na Old Trafford se však Arsenalu podařilo zvítězit jen jednou.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De gea - Dalot, Varane, Martínez, Malacia - Fernandes, McTominay, Eriksen - Sancho, Ronaldo, Rashford
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Ramsdale - Tomiyasu, Saliba, Magalhães, Tierney - Xhaka, White - Saka, Rowe, Martinelli - Jesus
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.61 - 3.66 - 2.71
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Everton FC - Liverpool FC  (sobota 13:30)
Everton hostí v utkání šestého kola Premier League městského rivala Liverpool. Domácí ještě letos nevyhráli a jsou až sedmnáctí, hosté po nepovedeném startu stoupají tabulkou vzhůru, nyní jsou na šesté příčce.

Toffees zastihl v úvodu nového ročníku problém s marodkou. Trenéru Franku Lampardovi chybí v sestavě hned několik klíčových hráčů jako Dominic Calvert-Lewin, Yerry Mina, Mason Holgate či Ben Godfrey. A podle toho se zatím Evertonu také daří. Za prvních pět klání hned třikrát remizoval 1:1 včetně minulého kola s Leedsem, úvodní dva zápasy pak Toffees o gól prohráli. Reálně jim tak hrozí, že potřetí ve své historii nevyhrají žádný z úvodních šesti ligových soubojů. Nasvědčuje tomu i fakt, že Everton z posledních 26 vzájemných utkání s Liverpoolem vyhrál jen jedinkrát a doma jej neporazil už jedenáctkrát v řadě.

"Chápu, co tenhle zápas znamená. Zažil jsem mnoho derby v Londýně, ale tady v Liverpoolu je to ještě trochu jiné. Stojí proti sobě jen dva kluby, je to 50 na 50, což ještě vyzdvihuje důležitost momentu. Pro fanoušky to je vše. Pro mě to bude první derby u nás v Goodison Parku a hrozně moc se na to těším. Atmosféra bude úžasná, musíme nechat na hřišti úplně vše," uvedl kouč Evertonu Frank Lampard.

Ani Liverpoolu se však zranění nevyhýbají a jeho řady sužují zdravotní problémy. Mimo jsou Jordan Henderson, Thiago, Jota, Alex Oxlade-Chamberlain či Ibrahima Konate. Naposledy se Reds podařilo fantasticky otočit vývoj duelu s Newcastlem, se kterým dlouho po brance Isaka prohrávali. Poté však vyrovnal Roberto Firmino a v 98. minutě vstřelil vítězný gól Fábio Carvalho. Proti Toffees si budou muset Reds dávat pozor i na disciplínu, protože ve vzájemných kláních už padlo 22 červených karet, což je nejvíce v historii. Liverpool ještě letos venku nevyhrál a pokud chce nyní, bude muset poprvé od roku 2008 vyhrát dvakrát v řadě v Goodison Parku.

"Jota ve čtvrtek poprvé trénoval s týmem, takže uvidíme, jak na tom bude v den zápasu. Henderson je bohužel na dlouho mimo. Potřebujeme konečně vyhrát venku, navíc jde o derby, takže musíme vynaložit opravdu maximální úsilí. Předchozí duel nás hodně posílil, byla to opravdu důležitá výhra," řekl trenér Liverpoolu Jürgen Klopp.
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Patterson, Coady, Tarkowski, Mykolenko - Davies, Onana, Iwobi - McNeil, Gray, Gordon.
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Allison - Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson - Elliott, Fabinho, Jones - Salah, Núñez, Díaz.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.92 - 5.35 - 1.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Brentford FC - Leeds United  (sobota 16:00)
Oba týmy patřily před začátkem sezóny k adeptům na sestup, nicméně v úvodních kolech výsledkově překvapily. Do Brentfordu zavítá sedmý Leeds, kterému se tam na konci května podařilo zvítězit.

Brentford vstoupil do nového ročníku překvapivě dobře a po 5 kolech se nachází na 11. místě. Domácí se naposled představili na hřišti Crystal Palace, kde od 59. minuty prohrávali po trefě Zahy. Když už to vypadalo na druhou prohru v sezóně, tak se v 88. minutě trefil Wissa a Brentfordu zajistil bod. Bylo to už podruhé za sebou, co se svěřencům Thomase Franka povedlo vyrovnat v závěru zápasu.

Pro duel s Leedsem nemohou domácí počítat s několika zraněnými. Do zápasu určitě nezasáhnou Canos a Pinnock. Otazník visí nad startem Ajera, Janssona a Norgaarda.

Leeds okupuje sedmou příčku se ziskem 8 bodů. V minulém kole Whites přivítali na domácím stadionu Everton a po 90 minutách se s ním rozešli smírem. Skóre zápasu v 17. minutě otevřel hostující Gordon, po přestávce za domácí vyrovnal Sinisterra. Leeds tak dokázal zareagovat na předchozí porážku v Brightonu.

Trenér Jesse Marsch sobotního soupeře nijak nepodceňuje. "Thomas Frank odvedl neuvěřitelnou práci. Mají několik variant, jak složit jedenáctku, což z nich dělá velmi nepředvídatelného a nebezpečného soupeře," řekl na předzápasové konferenci Marsch.

Hosté rozhodně nevyužijí služeb Rodriga a Dallase, kteří jsou stále zranění. Nejistý start je i u Firpa, Coopera a Aylinga.

V minulém ročníku Brentford s Leedsem na domácím stadionu prohrál 1-2, v druhém vzájemném zápase vybojoval na hřišti soupeře bod.
Brentford FC - pravděpodobná sestava:
Raya - Hickey, Zanka, Mee, Henry - Jensen, Janelt, Dasilva - Mbeumo, Toney, Wissa
Leeds United - pravděpodobná sestava:
Meslier - Kristensen, Koch, Llorente, Struijk - Klich, Adams - Sinisterra, Aaronson, Harrison - Bamford
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.15 - 3.65 - 3.49
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Chelsea FC - West Ham United  (sobota 16:00)
Chelsea hostí v zápase šestého kola Premier League na Stamford Bridge West Ham United. Ani jeden z těchto londýnských celků nemůže zatím být spokojen, Blues jsou na desátém místě, Hammers dokonce až čtrnáctí.

Blues zatím mají sezonu jako na houpačce. Stále střídají výborné výkony s těmi strašidelnými a to se také projevuje na jejich postavení v tabulce. Zranění jsou sice N'Golo Kanté a Ruben Loftus-Cheek, to by však při šířce kádru Chelsea neměl být problém. Tuchelovi svěřenci sice porazili Everton a Leicester, v obou případech však jen o gól. Remíza se Spurs by ještě byla přijatelná, ale prohry s jasnými outsidery Leeds a Southamptonem musely německého trenéra Blues pořádně rozohnit. Nyní si to však můžou vyžehlit, West Ham totiž dokázali porazit ve třech z posledních čtyř vzájemných měření sil s čistým kontem. Chelsea ještě pod současným manažerem nezažila dvě prohry v řadě, v létě navíc utratila přes 200 milionů liber, včetně nejnovějších posil obránce Wesleyho Fofany a útočníka Pierre-Emericka Aubameyanga.

"Později můžeme diskutovat, jestli jsme utratili moc, ale hráči, které jsme přivedli, jsou skvělí fotbalisté a osobnosti. Všechny jsme nutně potřebovali k přebudování týmu. Udělali jsme skvělé podpisy a určitě nikomu nepomůže, když se budeme bavit o ceně. Trh byl takový, že jsme tolik zaplatit museli. Já jsem rád, že je všechny máme v kádru a těším se na spolupráci," líčil pro klubový web trenér Chelsea Thomas Tuchel.

Začít novou sezonu třemi porážkami určitě neměli Hammers v plánu, ale přišla krize a noční můra se stala skutečností. Nyní se však Irons přeci jen zlepšili a po výhře 1:0 s Aston Villou vybojovali bod po remíze 1:1 s Tottenhamem. Kvůli onemocnění je zatím nejistý start nové posily, kterou je Gianluca Scamacca. Na rozdíl od jiných týmů má však David Moyes k dispozici téměř kompletní kádr. Trenéra West Hamu však čeká už 45. zápas proti Chelsea, na kterou nemá příliš dobré vzpomínky, protože nikdy v Premier League na Stamford Bridge nevyhrál a nyní se to také nejeví jako příliš pravděpodobné, jelikož West Ham z poslední deseti venkovních duelů vyhrál jen dva.

"Mají opravdu skvělé hráče a nyní se snaží dát dohromady skvělý tým, na což vynaložili velké množství prostředků. Ale tak to je, velké týmy si můžou dovolit velké hráče. My jsme také neposílili vůbec zle, zatím se nás i trochu drží smůla, protože kolikrát nejsme horším celkem, ale trefujeme brankovou konstrukci. Nyní musíme nechat na hřišti úplně všechno," prozradil kouč West Hamu David Moyes.
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Mendy - Azpilicueta, Silva, Koulibaly - James, Kavačić, Jorginho, Cucurella - Havertz, Mount - Sterling.
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Kehrer, Zouma, Ogbonna - Coufal, Souček, Rice, Emerson - Bowen, Antonio, Fornals.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.69 - 3.94 - 5.57
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Newcastle United - Crystal Palace  (sobota 16:00)
V 6. kole se střetnou sousedé v tabulce. Dvanáctý Newcastle v minulém kole poprvé prohrál a na svém stadionu přivítá třinácté Crystal Palace, které na něj ztrácí bod.

Newcastle se nachází na 12. místě a fanoušci od nové sezóny čekali asi více. Nutno dodat, že domácí měli na začátku soutěže těžké soupeře (City, Liverpool, Wolves). V posledním kole Magpies poprvé prohráli, když nestačili na Liverpool. Po prvním poločase Newcastle překvapivě vedl 1-0 po brance Isaka, ale po změně stran vyrovnal v 61. minutě Firmino a o vítězství favorita rozhodl v 98. minutě Fabio Carvalho.

Domácí tak budou mít co napravovat. Manažer Eddie Howe na tiskové konferenci před sobotním zápasem chválil soupeře. "Myslím si, že soupeř měl stejně těžký los jako my. V těchto náročných utkání si vedli dobře. Očekávám, že fanoušci na St. James' Park nás poženou vpřed, rozhodně chci vidět pozitivní reakci našeho týmu," prohlásil Howe.

Do zápasu s Crystal Palace jistě nenastoupí Krafth, Saint-Maximin, Shelvey a Wilson. S lehkým zraněním laborují Bruno Guimarães a Alexander Isak, ale je možné, že se do začátku zápasu dají dohromady.

Crystal Palace ztrácí v tabulce jeden bod právě na Newcastle a je na 13. místě. Hosté v minulém kole doma pouze remizovali s Brentfordem, když jim v 88. minutě sebral tři body hostující Wissa.

V posledních zápasech chytil formu Wilfried Zaha, autor 4 gólů v 5 zápasech. Chválou na střelce z Pobřeží slonoviny nešetřil ani trenér hostů, Patrick Vieira. "Je to jen o tom, aby se na hřišti vždy cítil pohodlně. Na to, aby tuto sezónu vstřelil velké množství gólů kvalitu rozhodně má," prohlásil o svém svěřenci francouzský kouč.

Na straně hostů nejsou k dispozici Butland, Ferguson, McArthur a Tomkins.

V posledním vzájemném zápase Newcastle na svém stadionu zvítězil 1-0, když se v 32. minutě trefil Almirón.
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Pope - Trippier, Schär, Botman, Targett - Willock, Longstaff, Joelinton - Almirón, Isak, Fraser
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Guaita - Ward, Andersen, Guéhi, Mitchell - Schlupp, Doucouré, Eze - Olise, Mateta, Zaha
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.12 - 3.40 - 3.87
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Nottingham Forest - AFC Bournemouth  (sobota 16:00)
V souboji nováčků anglické Premier League se představí na City Ground Nottingham Forest a AFC Bournemouth. Oba týmy mají na svém kontě po pěti kolech čtyři body a pouhé dvě vstřelené branky, a tak se nedají čekat gólové hody. Nottingham v týdnu dostal výprask od Manchesteru City, Bournemouth se vzpamatoval z vysoké prohry 0:9 na půdě Liverpoolu, a v naposledy získal bod za remízu s Wolves.

Fanoušci Nottinghamu Forest byli ve středu svědky další one man show v podání Nora Erlinga Haalanda. Hattrickem v prvním poločase rozhodl o výhře Citizens, kterou ještě dvěma góly podtrhl jiný útočník, a to Julian Álvarez. Nottingham tak inkasoval již 9 branek po sobě, aniž by se sám dokázal prosadit. Byť se svěřencům Stevea Coopera příliš nedaří na fotbalovém hřišti, tak se jejich fanoušci mohou těšit alespoň z příchodu mnoha posil. V letním přestupovém období do klubu zamířilo přes dvacet nových tváří, posledním z nich byl ve čtvrtek představený stoper Willy Boly, jenž přišel z Wolverhamptonu Wanderers.

Bournemouth jako první z týmu nejvyšší anglické soutěže sáhl k odvolání svého trenéra. Poté, co klub prohrál 0:9 s Liverpoolem, si Scott Parker veřejně postěžoval na nedostatečnou aktivitu klubu na přestupovém trhu. To byla pro vedení poslední kapka a zápas proti Wolves již vedl dočasně zvolený trenér Gary O’Neill. Předvedený výkon Cherries však fanoušky neoslnil, přeci jen šlo o čtvrtý zápas v řadě, ve kterém se nedokázali prosadit.

Kvůli zranění se na hřišti určitě neobjeví tři letní akvizice Nottinghamu, a to Mangala, Niakhaté a Richards. Svůj debut by si naopak mohl odbýt levý obránce Renan Lodi, který pravděpodobně v sestavě nahradí Harryho Toffola. V brance hostů by měl přednost dostat opět Brazilec Neto. Dočasný trenér O’Neill nebude moct postavit trio Stanislas-Pearson-Rothwell.
Nottingham Forest - pravděpodobná sestava:
Henderson - Worrall, McKenna, Kouyaté - Williams, Yates, Freuler, Lodi - Lingard - Dennis, Johnson
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Neto - Smith, Kelly, Mepham, Zemura - Tavernier, Lerma, Cook, Billing, Christie - Solanke
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.21 - 3.43 - 3.57
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tottenham Hotspur - Fulham FC  (sobota 16:00)
Spurs v posledním kole pouze remizovali ve West Hamu, a tak si budou chtít na domácím stadionu spravit chuť. S Fulhamem navíc neprohráli od roku 2013.

Fotbalisté Tottenhamu se ve vloženém kole střetli s Hammers a po vyrovnaném zápase se body dělily. V 34. minutě si dal vlastní gól Kehrer a hosté šli do vedení. Po přestávce se za domácí prosadil český záložník Tomáš Souček a zajistil svému týmu bod.

Fulham v úvodu sezóny dokázal potrápit Liverpool nebo Arsenal. Italský stratég Antonio Conte proto sobotního soupeře nepodceňuje. "Fulham na mě udělal dojem. Sezónu začali velmi dobře. Sehráli také těžké zápasy proti Liverpoolu a Arsenalu a dokázali jim to hodně znepříjemnit. Navíc v minulém kole vyhráli zápas proti Brightonu. Mitrović je velmi nebezpečný útočník, na kterého musíme dát pozor. Ale nejenom on, celý tým hraje solidní fotbal," řekl Conte.

Jediným hráčem, kterého budou domácí postrádat, je Lucas Moura. Naopak po zranění by měli být fit Bentancur, Gil a Romero.

Fulham vstoupil do nového ročníku velmi dobře a nyní je v tabulce na 8. místě. Fazónu má hlavně srbský útočník Aleksandar Mitrović, který vsítil už 5 gólů a v tabulce střelců je druhý za Haalandem.

Svěřenci Marca Silvy si moc dobře uvědomují, že je nečeká nic lehkého. "Víme, že jsou opravdu silným mužstvem. Mají hodně individuální kvality, ale jsou rovněž velmi silní jako tým. Hrají fyzický fotbal, jsou agresivní a počínají si dobře na míči i bez něj, zároveň mají několik skvělých hráčů, kteří dokážou rozhodnout zápas. Samozřejmě je to pro nás těžká výzva, ale těšíme se na ni," prohlásil portugalský kouč před zápasem.

Na straně Fulhamu budou chybět Solomon a Wilson. Hosté naposled porazili Spurs před 9 lety.
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Romero, Dier, Lenglet - Doherty, Bentancur, Hojbjerg, Sessegnon - Kulusevski, Kane, Richarlison
Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Mbabu, Adarabioyo, Ream, Robinson - Reed, Palhinha - Cordova-Reid, Pereira, Kebano - Mitrovic
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.53 - 4.58 - 6.49
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Wolverhampton Wanderers - Southampton FC  (sobota 16:00)
Wolverhampton nezažívá vůbec dobrý start do sezóny, kdy společně s Evertonem a Leicesterem patří mezi poslední tři týmy, které doposud nevyhrály jediné utkání v Premier League. Vlci se nacházejí na sestupovém 18. místě a o posun v tabulce zabojují v sobotu na domácí půdě proti Southamptonu.

Domácí trenér Bruno Lage nemůže být spokojený s produktivitou svých hráčů. Naposledy vyšli střelecky naprázdno na Vitality Stadium, kde, i přes velkou herní převahu, získali pouze bod za bezbrankovou remízu proti Bournemouthu, který má nejhorší obranu v celé soutěži. V prvních pěti utkáních se v dresu Wolves prosadili pouze Portugalci Rúben Neves a Daniel Podence. Ani jednu ligovou branku ještě nevstřelil útočník Raúl Jiménez či, v minulosti produktivní křídelník, Pedro Neto. Střelecké trápení by ale mohl ukončit vysoký útočník Saša Kalajdžić, který přišel z německého Stuttgartu.

Southampton se, na rozdíl od svých sobotních soupeřů, nachází v poklidném středu tabulky a svěřenci trenéra Ralpha Hasenhüttla zatím překonávají očekávání. V posledních dvou týdnech překvapivě Southampton porazil londýnskou Chelsea a také Leicester City. Za zmínku také stojí jejich aktivita na přestupovém trhu, kdy 1. září, v poslední den přestupového období, do kádru přišli rovnou čtyři nové posily. Kromě mladých odchovanců Manchesteru City, Juana Lariose a Samuela Edozieho, si budou fanoušci z jihu Anglie zvykat na chorvatského stopera Dujeho Ćaletu-Cara, na hostování z Arsenalu přišel ještě univerzál Ainsley Maitland-Niles.

V sestavě domácích očekávají fanoušci alespoň několik změn. Od začátku by mohl nastoupit například levý obránce Rayan Aït-Nouri, mnozí si přejí i návrat Daniela Podence. Minimálně jednu změnu bude muset udělat Hasenhüttl. V minulém utkání se totiž zranil mladík Roméo Lavia, a tak se pravděpodobně objeví Joe Aribo.
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Sá - Jonny, Collins, Kilman, Aït-Nouri - Nunes, Neves, Moutinho - Podence, Jiménez, Neto
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
Bazunu - Walker-Peters, Bella-Kotchap, Salisu, Perraud - Ward-Prowse, Diallo - Elyounoussi, Aribo, Armstrong - Adams
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.18 - 3.49 - 3.58
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Aston Villa - Manchester City  (sobota 18:30)
Aston Villa v rámci utkání šestého kola Premier League vyzve na domácím stadionu Manchester City. Ten je sice v tabulce až druhý za Arsenalem, nyní se však začíná rozjíždět a bude těžké jej zastavit. Za to domácí jsou předposlední.

Villans prohráli čtyři z úvodních pěti klání a trenér Steven Gerrard začíná být pod stále větším tlakem. Nyní jej navíc čeká soupeř, který v posledních dvou kolech nasázel deset gólů. Villa naposledy hrála vyrovnanou partii na Arsenalu, dokonce se ji podařilo i srovnat skóre, což ovšem vydrželo jen na necelé tři minuty, než si Gunners vzali vedení zpět na svou stranu. Pro Villans se jedná o nejhorší vstup do nového ročníku Premier League za posledních 25 let a nyní přijede soupeř, se kterým v posledních třinácti zápasech uhráli jen jeden jediný bod. Zranění trápí pouze Diega Carlose, který má problém s achilovkou. Celek z Birminghamu by mohl sázet na standardní situace, ze kterých se ve dvou z posledních tří duelů trefil Douglas Luiz.

Citizens sice remizovali 3:3 s Newcastlem, ale to je na letošním ročníku zatím jediná kaňka. Co víc, do formy se dostal norský kanonýr Erling Haaland, který City v létě posílil z Borussie Dortmund. Za poslední dva duely si připsal dvakrát hattrick a jeho celkových devět branek znamená rekord v počtu nastřílených gólů za prvních pět kol. Sílu obhájců titulu naposledy okusil Nottingham Forest, kterých schytal debakl 0:6 a kromě třech branek Haalanda se ještě dvakrát trefil Álvarez a jednou Cancelo. City tak má na svém kontě již 19 přesných zásahů, což je nejvíce po úvodních pěti kolech v klubové historii. Jen o něco lepší byl před jedenácti lety Manchester United, který se tehdy trefil jednadvacetkrát. Na půdě soupeře už Citizens neprohráli dvacetkrát v řadě, což se jim povedlo pošesté v klubové historii a na absolutní zápis městského rivala ztrácí devět utkání.

"Sice někteří naši důležití hráči posílili konkurenci v podání Arsenalu a Chelsea, ale celkově jsem s přestupovým obdobím spokojený. To, co předvádí Haaland, je neskutečné. S ním jsme ještě silnější než doposud. Ale čtyřikrát za posledních pět let jsme vyhráli ligu, takže jsme neměli důvod dělat nějaké větší personální změny. Jsem s naším kádrem spokojený," uvedl trenér Manchesteru City Pep Guardiola.
Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martínez - Cash, Ngoyo, Mings, Digne - McGinn, Kamara, Luiz - Bailey, Watkins, Coutinho.
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Dias, Stones, Cancelo - De Bruyne, Rodri, Gündogan - Mahrez, Haaland, Foden.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 9.69 - 5.99 - 1.32
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Arsenal FC550013:415
2.Manchester City541019:513
3.Tottenham Hotspur532010:411
4.Brighton & Hove Albion53116:310
5.Manchester United53025:79
6.Liverpool FC522115:68
7.Leeds United52218:58
8.Fulham FC52218:78
9.Southampton FC52127:97
10.Chelsea FC52126:87
11.Brentford FC513110:76
12.Newcastle United51317:66
13.Crystal Palace51227:95
14.West Ham United51132:64
15.Nottingham Forest51132:114
16.AFC Bournemouth51132:164
17.Everton FC50324:63
18.Wolverhampton Wanderers50322:43
19.Aston Villa51044:93
20.Leicester City50146:111

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1394)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele