4. 9. 2022

S lupou do historie: Chip 'n Dale Rescue Rangers

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Chip 'n Dale Rescue Rangers (Rychlá rota) 1×0?: Piratsy Under the Seas?

plakát

Základní údaje

Název Chip 'n Dale Rescue Rangers (Rychlá rota)
Žánr Animovaný, Komedie, Rodinný
Stanice The Disney Channel, Syndication
Vysílání 1989–1990
Počet sérií 3
Premiéra 4. 3. 1989 (27. 8. 1988)
Délka pilotu 23 minut
Prům. hodnocení 81 % (od 932 uživatelů)

O čem to je?

Chi, Chi, Chi, Chip a Dale, zákon hájí… Určitě si všichni pamatujete na tento seriál z dětství. Hlavní hrdinové Chip, Dale, Monty, Gadgetka a Zip musí neustále řešit všelijaké tajuplné příhody, počínaje nákupem buráků v obchodě a konče záchranou „světa“. Nejen díky vynálezům Gadgetky, ale i sehranosti celé rychlé roty se nakonec záchrana vždy povede.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: viděna spousta dílů
Hodnocení celého seriálu: –

Návrat, který nás čeká tentokrát, pro mě byl něčím, na co jsem čekal. Rychlou rotu jsem neviděl už tolik let a konečně se k ní vracím. Pochopitelně vyhrál původní český dabing, který je ten správný, druhý stejně jako slovenský jdou tentokrát stranou. Znám dva chlápky totiž opravdu není tím správným.

Znělka je suprovní, o tom žádná, takže jsem si ji užíval a hezky si notoval. Pak ale přišlo docela tvrdé procitnutí. Tak nějak to nebylo úplně ono, i když odhlédnu od toho, že mi tu chvílemi dabing nedával smysl. Dost možná to bude tím, že už to člověk nesleduje tím nezaujatým pohledem, ale najednou nad tím přemýšlí úplně jinak. A nejspíš mi tu chyběla i taková ta nezkaženost, kdy najednou spoustu věcí vidíte s odstupem času úplně jinak. Plus vůbec nechápu, proč v závěru chobotnici chapadly přivázali ke stěžni, ale to je o něčem jiném.

V číslování je zmatek, každopádně jako první díl jsme brali příběh s piráty, který je tak oficiálně i řazen, a dříve uvedené kočky jsou až jako druhá epizoda. Jak říkám, už je to pár let, kdy jsem naposledy Chipa s Dalem viděl, ale z toho, co si pamatuju, pilot úplně neodráží celý seriál. Chip a Dale se nešikovností dostanou do zajetí pirátů, zatímco Monty a Gedžitka pracují na jejich záchraně. Jasně, je tu něco klasického, ale prostě z příběhu nemáte pocit, že na vás dýchla typická Rychlá rota. Takže úvod je trochu zklamání, chybí mi tu i ikonická letadlovzducholoď, ale u ní chápu, že je to úvod. Každopádně bych úplně nad touto partou hůl nelámal, i když nevím, nakolik jsou mé vzpomínky na Chipa a Dalea zkreslené.

  • znělka
  • animace
  • prozření
  • chybí typická atmosféra
60 %
Mé hodnocení
jesmot

Status: viděno pár dílů
Hodnocení celého seriálu: –

Tento seriál jsem před lety sledovala jako malá v televizi, když to dávali většinou o víkendech. Takže vidět po letech první díl je přímo nostalgické. Už jako malá jsem měla problémy rozeznat Chipa a Dalea, a ani dnes v tom nemám jasno. Jako malá jsem se u toho dost nasmála, dnes to vidím o trochu jinak než jako malé děcko.

Určitě jsem neviděla všechny díly. I když možné je, že ano, jen si to tolik dějově nepamatuju. U tohoto dílu jsem se až tolik nenasmála, ale sem tam vtipné scénky byly, tak mi aspoň vykouzlily úsměv na rtech. Hlavně mě pobavila scénka, kdy Chip a Dale byly vězněni v kleci. A nebo i ta se sýrem. Dá se říci, že se tu protiklady doplňují, protože Chip a Dale mají rozdílné charaktery, hádají se, ale nikdy se nenechají ve štychu a po spojení svých sil se vždy dostanou ze šlamastiky.

Určitě tento seriál doporučuju, ale asi spíš pro ty, kteří se rádi vrací do dětských let, či sami mají malé děti. Není to určitě pro každého a dospělému to sem tam nemusí třeba ani sedět. Ale je možné, že jsou i lepší díly, kde se člověk pobaví více než při tomto. Sice mě to tolik neuchvátilo jako kdysi, přesto jsem ráda, že jsem měla možnost zavzpomínat. A při melancholické náladě, kdy budu mít potřebu vzpomínat na své dětství, si velice ráda pustím další díly.

  • nostalgie
  • stopáž
  • Chip a Dale
  • scéna v kleci a ta se sýrem
  • komedie
  • sem tam nuda
  • ne každého to zaujme
60 %
Mé hodnocení
Janey T
Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Petyer

Petyer

Prave na mna dolahla poriadna davka nostalgie. Disneyovky, ktore chodili cez vikend su asi jedine, pri...
před 87 týdny
_karel_

_karel_

Čupršpion Dejl :-))) Klasika za 100 bodov.
před 87 týdny
Další články k tématu