Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňský pumptrack byl slavnostně otevřen - FOTKY

05.09.2022 9:10

V Bolevci vyrostl pumptrack. Umělá dráha, která nabízí zábavu nejen pro cyklisty, byla v sobotu 3. září slavnostně otevřena. Na programu byla originální show bikerů i skateboardistů.

pumptrack otevření_ÚMO1 (3)
pumptrack otevření_ÚMO1 (3)pumptrack otevření_ÚMO1 (2)pumptrack otevření_ÚMO1 (1)pumptrack otevření_ÚMO1 (4)pumptrack otevření_ÚMO1 (5)

Bolevecká pumptracková dráha měla být otevřena už v polovině června. Stavbu ale provázelo mnoho lapálií, a tak se slavnostní otevření posunulo na září. Pumptruck byl veřejnosti přístupný už od konce července, slavnostně byl provoz zahájen až nyní. 

Zhruba šest stovek lidí sledovalo odpolední show na kolech a skateboardech. „Jsem rád, že v Plzni vzniklo takové místo a vždy budu podporovat vznik dalších podobných sportovišť, kde může mládež smysluplně trávit volný čas,“ řekl plzeňský skateboardista Lukáš Puchta, který v Bolevci předvedl se svým týmem show na skateboardech. Na kole se představilo hned několik týmů v čele s bikerem Michalem Hubálkem ze skupiny Jedem Lesem, který se spolu se svými kolegy věnoval také servisu kol, zájemcům ukazoval, jak dráhu správně projet, a pro cyklisty připravil také několik soutěží. 

Stavba pumptracku vyšla na 3,1 milionu korun, a to včetně prací, které byly provedeny nad rámec projektu. Peníze šly z rozpočtu prvního městského obvodu. 

Pumptrack Plaská je asfaltová dráha pro kola a koloběžky, kterou tvoří dva vzájemně propojené okruhy s vlnkami a klopenkami. Velký okruh je dlouhý 188 metrů, má 9 klopených zatáček, 30 vln a 2 skoky, menší okruh, který je určený hlavně těm mladším, má 47 metrů, 3 klopené zatáčky a 8 vln. „V nejužším místě má pás 1,8 metru, v nejširším 2,5 metru,“ uvedla vedoucí Odboru investic a majetku ÚMO Plzeň 1 Andrea Šlechtová.

foto ÚMO Plzeň 1

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT