Rozhodnutí Merkelové přijmout v Německu 1,2 milionu uprchlíků jí vyneslo Cenu míru UNESCO

Porota udělující Cenu míru UNESCO označila kontroverzní rozhodnutí bývalé německé kancléřky Angely Merkelové umožnit 500 000 migrantům ze Sýrie, Iráku, Afghánistánu a Eritreje vstup do Německa “aktem odvahy”. Cenu získala za svou činnost a úsilí během krize v roce 2015, kdy se Německo jednostranně rozhodlo otevřít své hranice migrantům a uprchlíkům, kteří se pokoušejí nelegálně překročit evropské hranice zemí, jako je Maďarsko.

V té době Německo přijalo celkem 1,2 milionu nově příchozích. Sama Merkelová později přiznala, že tento akt neřeší příčiny migrace a že pašeráci lidí mají stále navrch. Remix News napsal podrobný článek o dlouhodobých důsledcích jejího rozhodnutí, včetně zvýšené kriminality, masových sexuálních útoků, případů terorismu a rostoucích kulturních rozdílů v německé společnosti. Píše portál RMX.

Sama Merkelová uznala, že Se Evropě nepodařilo vytvořit soudržnou azylovou a migrační politiku. Neuvedla, kolik migrantů skutečně skončilo v Německu a kolik z nich bylo zapojeno do trestné a teroristické činnosti; Statistiky však ukazují, že cizinci jsou v německých údajích o kriminalitě nadměrně zastoupeni, včetně spáchání 39 procent všech vražd. Údaje také ukazují, že 900 000 migrantů, kteří přišli v roce 2015/16, je stále na sociálních dávkách v Německu a že 670 000 z 1,2 milionu, kteří přišli, jsou buď nezaměstnaní, nebo hledají práci.

Linie UNESCO je, že všem, kteří trpí, musí být poskytnuta pomoc a že mír potřebuje, aby se otevřely dveře pro ty, kteří jsou v nouzi. Ocenění udělené Merkelové je každoroční, které se uděluje posledních 33 let. Již dříve byla udělena bývalému americkému prezidentovi Jimmymu Carterovi, Nelsonu Mandelovi a poslednímu bílému jihoafrickému prezidentovi Frederiku W.

Přejít nahoru