Atalanta poprvé v historii vede tabulku. Máme více zbraní, varuje Gasperini

06.09.2022, 11:59
Aktuality
Velkou porci zadostiučinění v tuto chvíli určitě cítí Gian Piero Gasperini. Zkušený trenér udělal z Atalanty jeden z nejlepších italských klubů posledních let a po minulé sezoně se dostal pod palbu kritiky. Týmu z Bergama se nedařilo, o to lépe je na tom v tuto chvíli...

Atalanta letos poprvé pod Gasperiniho vedením nehraje evropské poháry, může se tak koncentrovat výhradně na domácí scénu a změna má pozitivní efekt. Z prvních pěti zápasů vytěžila třináct bodů a vede tabulku, něco takového se klubu v minulosti nikdy nepovedlo.

"Atalanta nikdy nebyla sama na čele tabulky a hráči si tak zaslouží ocenění, je to pěkné pro ně i pro fanoušky. Uděláme maximum pro to, abychom se na prvním místě udrželi co nejdéle," slíbil Gasperini.

"Fanoušci si tyto chvíle mohou užít, my ale víme, že nás v nadcházejících zápasech čeká spousta práce. Máme na výběr ze spousty variant. Højlund dal gól, Soppy odehrál vynikající zápas, stejně jako Éderson a Lookman," pochvaluje si přínos letních posil.

Atalanta se dokázala rychle vypořádat s další obměnou kádru a nové posily okamžitě hrají důležité role v týmu. Vítěznou trefu ve včerejším souboji s Monzou dal mladý útočník Rasmus Winther Højlund, chválu sklízejí i další nové tváře.

"Højlundovi je teprve devatenáct let a na tak mladého hráče má zajímavé charakteristiky. Je to chytrý kluk a doufám, že se mi díky několika radám povede posunout ho ještě dále. Góly jsou důležité, díky nim vyhráváte zápasy a na to jsme loni doplatili, přestali jsme dávat branky a nakonec neuspěli. Letošní tým je jiný, máme více zbraní," dodal Gasperini.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (18)

Přidat komentář
Mönchengladbach

Paráda.

Atalanta titul, AC&Inter&AS do LM.

Reagovat
kattos

Řím titul

Reagovat
Seydou Doumbia

kdokoli jen ne Řím...teda jestli myslíš AS Řím tak to platí

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo by to takové krásné završení toho Gaspova cyklu, my budeme rádi za titul i příští rok :D

Reagovat
FORZAMILAN

Nám je rád, jsou mi sympatický

Reagovat
Seydou Doumbia

Nejsympatičtější tým v lize, dlouhodobě

Reagovat
Konspirator

Juventus

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
REPLIKATOR

Nejmenší zlo

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Zark

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
ladyboy arsenal

jedinej mančaft v sérii kterymu se dá přát

Reagovat
Seydou Doumbia

I tak by to šlo

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Univerzál

V Serii A jim letos může hodně pomoct, že nehrají evropské poháry.

Reagovat
Zark

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele