Výbuch auta a následně přestřelka. Šéf ruské okupační správy se stal terčem útoku na jihu Ukrajiny

Úmrtí šéfa ruské okupační správy v jihoukrajinském Berďansku Artema Bardina se zatím nepotvrdilo, uvedly ruské úřady. Ty dříve informovaly o tom, že Bardin podlehl následkům zranění poté, co jeho auto explodovalo a v centru města se strhla přestřelka.

Aktualizováno Berďansk (Ukrajina) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Následky války. Ohořelé auto ve městě Slavjansk, které leží v oblasti Donbasu

Následky války. Ohořelé auto ve městě Slavjansk, které leží v oblasti Donbasu (ilustrační foto) | Foto: Virginie Nguyen Hoang/Hans Lucas | Zdroj: Reuters

„Informace o smrti Bardina se nepotvrdily. I přes vážná zranění, amputaci nohy při explozi a velkou ztrátu krve je naživu,“ napsal na telegramu člen okupační správy Záporožské oblasti Vladimir Rogov. Předtím agentuře TASS řekl, že Bardin v nemocnici zemřel.

Incident se odehrál ve středu města, podle ukrajinských médií silný výbuch otřásl celým Berďanskem. Nad místem se vznášel černý kouř, napsala agentura Unian s odkazem na svědky, kteří po explozi hlásili střelbu. Podle ruských médií se jednalo o teroristický útok. Ukrajinští činitelé incident zatím oficiálně nekomentovali.

Rusku podle Britů dochází drony. Podle Kyjeva už ztratilo přes 50 000 vojáků

Číst článek

„Odpálen byl automobil patřící šéfovi města (Berďansku), auto stálo u městské administrativy. Následně došlo k přestřelce,“ řekl dříve člen okupační správy Vladimir Rogov s tím, že lékaři Bardina v kritickém stavu hospitalizovali.

Rusko na Ukrajinu zaútočilo letos 24. února. Jeho jednotky mají pod kontrolou velkou část jihoukrajinské Chersonské a Záporožské oblasti a podle Kyjeva připravují referendum o připojení k Rusku.

Ukrajinská armáda nicméně minulý týden oznámila protiofenzivu v Chersonské oblasti a v pondělí vyzvala obyvatele okupovaných území, aby se připravili na boje.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme