Vítězná neděle dorostenců na Xaverově a góloví střelci z Edenu

B-tým potvrdil vzrůstající formu a po remíze v Opavě doma vybojoval cenné vítězství. Dorostenci si poradili v pražském derby s Viktorkou Žižkov. Žáci předvedli na Kladně a proti Střešovicím gólový uragán. Připomeňte si výsledky mládežníků v souhrnném článku.

Sobota 3. září

U15

SK Kladno vs. SK Slavia Praha 1:9 (1:3)

Sestava: Pechar (25. Suda) – Chaluš (41.Brázda), Ferenc, Červenka (41. Fuksa), Motyčka (41. Kovář), Pastyřík, Palaščák, Magada (41. Horváth), Kubů, Hájek (35. Klepáč), Potměšil
Góly: 2., 8., 46., 65. a 77. Potměšil, 6., 62. a 66. vlastní, 80. Klepáč
Hodnocení trenéra Pavla Němce: Měli jsme skvělý vstup do utkání. Poté přišlo mírné trápení z naší strany, a i soupeř měl několik šancí. Ve druhém poločase Kladnou bohužel odpadlo a my jsme vstřelili 6 gólů a dalších několik šancí neproměnili.

U14

SK Kladno vs. SK Slavia Praha 2:4 (1:3)

Sestava: Šiška – Jelínek, Kratochvíl (6. Mašek), Barčot, Kravařík, Svoboda (50. Ilinčić), Kupera, Pancíř (41. Srb), Vlašánek (50. Chadima), Mach, Švehla (50. Filip)
Góly: 25. Kupera, 27. Vlašánek, 34. Mašek, 56. Jelínek
Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Měli jsme mnohem více ze hry, než soupeř. Kladnou vstřelilo dvě branky po našich velkých individuálních chybách při výstavbě hry. Bohužel jsme také nevyužili spoustu našich šancí.

U13

SK Slavia Praha vs. SK Střešovice 12:1 (4:0)

Sestava: Beneš, Fukna – Bryndza, Fingerhútt, Lahoda, Šafr, Zich, Havlena, Košťál D., Košťál O., Martínek, Teplý, Střihavka
Góly: 2x Havlena, 2x Martínek, 3x Košťál, Bryndza, Všetečka, 2x Šafr, Teplý
Hodnocení trenéra Jonathana Daviese: Dobrý výkon. Velmi dobře se nám dařilo stavět hru od brankáře a devadesát procent času jsme strávili v útočné třetině hřiště ale nedařili se nám finální přihrávky a zakončení. Soupeř hrál se 6 hráči blokujícími střely v šestnáctce před malým vápnem. Z toho často pramenila naše netrpělivost a nepřipravovali jsme si dobře gólové šance.

U11

SK Slavia Praha vs. SK Střešovice U12 32:1

Sestava: Kubička, Vohralík – Dvořák, Ficl, Freimann, Hlaváč, Jozífek, Kočina, Kroupa, Lžíčař, Paur, Plháček, Podhorský, Pokorný, Valenta, Vrabec
Góly: 7x Paur, 4x Podhorský, 4x Vrabec, 3x Kočina, 3x Hlaváč, 2x Pokorný, Kubička, 2x Dvořák, 2x Valenta, Plháček, Jozífek, Ficl, Franěk, Kubička

Neděle 4. září

B-tým

SK Slavia Praha vs. FK Varnsdorf 3:2 (2:1)

Sestava: Sirotník – Bárta, Beran (54. Kopáček), Nikl (77. Pudil A.), Šmiga, Šubert (77. Kneifel), Behenský, Labík, Hunal (46. Kričfaluši), Plavšič, Icha (66. Zachoval)
Góly: 10. Šubert, 13. a 64. Šmiga
B-tým odehrál svůj zápas během nedělního dopoledne. Skóre se měnilo už po 10ti minutách kdy skvělý centr z levé strany umístil do sítě Martin Šubert. Ve 13. minutě domácí odskočili na dvoubrankový rozdíl. Po přihrávce za obranu obešel brankáře Daniel Šmiga a trefil odkrytou branku. Hosté krátce nato snížili z penalty a do šaten se šlo za stavu 2:1. Do druhého dějství vstoupil lépe Varnsdorf, který proměnil i svou druhou penaltu. Jenže po pokutovém kopu se v 64. minutě radovali i slávisté. Střelcem se stal opět Daniel Šmiga. Hra se rozkouskovala mnoha střídáními, skóre už se neměnilo, a proto všechny body zůstávají na Xaverově.

U18

SK Slavia Praha vs. FK Viktoria Žižkov 4:1 (1:0)

Sestava: Tomas – Kopecký, Hausman, Zima, Vajgl, Mikulanda, Trédl (46. Mervard), Toyin (43. Dufek), Jelínek (64. Zelingr), Biegon (70. Pikolon), Mohammed (64. Jinoch Jan)
Góly: 42. Mohammed, 58. Biegon, 72. Mikulanda, 84. Dufek
O odpolední program v Horních Počernicích se postarali dorostenecké kategorie. Do vedení se osmnáctka dostala až těsně před poločasem, kdy nechytatelně poslal balón do sítě Mohammed Yahaya. Po přestávce měli hosté výhodu pokutového kopu, kterou nevyužili a Slavia trestala. Při rohovém kopu se trefil Erik Biegon. Dalšího navýšení vedení se diváci dočkali v 72. minutě, po kombinaci ve velkém vápně se prosadil David Mikulanda. O čtvrtý gól Slavie se postaral ještě tváří v tvář brankáři Jakub Dufek. Hostům se v nastavení podařilo pouze upravit skóre na konečných 4:1.

U16

SK Slavia Praha vs. FK Viktoria Žižkov 2:1 (1:1)

Sestava: Dostalík – Jelínek (72. Chaluš), Horsinka, Hubička (86. Jovanovski), Kumpan, Holub, Podroužek (72. Kubů), Filippov, Kolařík, Kotrba, Němec (81. Červenka)
Góly: 30. Kolařík, 67. Kotrba
Víkendový program na Xaverově zakončila svým zápasem šestnáctka. Sešívaní však museli od 17. minuty dotahovat. Srovnání přišlo ve 30. minutě, kdy se z pokutového kopu prosadil Josef Kolařík. Do kabin se proto týmy rozcházeli za smírného stavu. Ve druhém poločase se síť rozvlnila pouze jednou. Zásluhy si připsal slávista Matěj Kotrba a přisoudil tak tři body domácím.

Úterý 6. září

U19

FC Vysočina Jihlava - SK Slavia Praha 0:2 (0:0)

Sestava: Kolodziej - Piták, Pančev, Konečný, Beránek, Žitný, Zelenka, Planka, Toula, Hájek, Ogungbai
Góly: 68. Konečný, 71. Hájek

U17

FC Vysočina Jihlava - SK Slavia Praha 0:4 (0:2)

Sestava: Jovanoski - Herák, Holub, Hanzelka, Boledovič, Zamazal, Pech, Dufek, Jinoch, Pikolon, Bouchner
Góly: Dufek, Jinoch, Pikolon, Zelingr

Aktuálně

MATCHDAY Slovácko. Poslední výjezd, smutná výhra

včera
Slávisti obsadí v ročníku 2023/24 stříbrnou příčku, nic na tom nezměnila ani sobotní výhra v Uherském Hradišti. Kamery MATCHDAY poslední výjezd sezony zmapovaly.

Přijďte na otevřený trénink Walking Football

včera
Slavia, MČ Praha 10 a organizace Senior Fitnes pořádají a zvou na otevřený trénink Walking Footballu neboli „fotbalu v chůzi“. Bude se konat ve středu 29. května 2024 od 9:30 do 11:30 na tréninkovém hřišti v areálu SK Slavia Praha. Přihlásit se mohou nejen sousedé z „desítky“, ale také všichni slávisté a slávistky, kteří si chtějí vyzkoušet, jaké to je být hráčem Slavie. Účast na akci možná od 50 let věku.

Starší žáci jasně přehráli FTA, U17 slaví mistrovský titul

včera
Žáci U15 a U14 předvedli proti FTA povedené výkony i s dvouciferným výsledkem. Mladší dorostenci si po výhře v Liberci pojistili mistrovský titul. Přípravky změřily síly s výběry PFS. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články